Publicat 17/3/2019 18:42:05 +01:00CET

Casado planteja el 28A com un plebiscit per triar entre Sánchez amb els independentistes o el PP

AMP.- 28A.- Casado plantea el 28A como un plebiscito para elegir entre Sánchez c
Álex Zea - Europa Press

MLAGA, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha plantejat les eleccions generals del 28 abril com un plebiscit per triar entre el Govern Frankestein de Pedro Sánchez amb els independentistes o una alternativa liderada pel PP.

"No volien referndum, referndum el 28 d'abril, eleccions generals, o Sánchez amb Torra, Puigdemont, Batasuna i Podem o el PP rescatant Espanya de la independncia, de la runa econmica i la indignitat d'estar als peus dels qui volen trencar Espanya", ha incidit Casado.

En un acte a Mlaga capital, al costat del president del PP andalús, Juanma Moreno, i davant 1.200 persones, Casado ha dit que la manifestació independentista d'aquest passat dissabte a Madrid va ser una "sonora punxada" i ha instat al fet que "escoltin Espanya", indicant que "no volem que ells callin, el que volem és que si volen la independncia que vinguin a les Corts com va fer l'exlehendakari Ibarretxe i veiem en la sobirania nacional si tenen suport o no".

"Que vingui Torra, tan valent que és, al Congrés amb una proposició de llei del Parlament de Catalunya i veiem si la sobirania nacional vol trencar Espanya o defensar-la", ha assegurat Casado, qui ha indicat que no ho farn, apuntant que la Constitució "permet fins i tot la independncia si es va per les lleres de la sobirania nacional".

Per a Casado, "una cosa és que puguem entendre que hi hagi gent que va a Madrid a demanar la independncia i una altra que el president del Govern li posi la catifa vermella, es reuneixi amb ells a Pedralbes i pacti amb ells 24 mesures per aconseguir la independncia".

"I aix és el que no pot ser, per aix hem de desallotjar el Govern de Pedro Sánchez que és el mxim aliat de Torra, de Puigdemont i de tots els que ahir van anar a demanar el que est perms, per que no és admissible des d'un punt de vista dels qui volem la unitat nacional i la igualtat dels espanyols", ha asseverat.

En aquest sentit, ha destacat que en la manifestació "no va haver-hi altercats, ningú els insultava per portar estelades, hi havia tolerncia, una societat madura", per ha dit que "una cosa és el que dius al carrer i una altra és tenir molt clar que legalment i legislativament aix no es pot produir".

Casado ha dit que "una cosa és que hi hagi una manifestació pacífica i una altra que a Espanya amb les subvencions públiques es pagui els partits que tenen líders processats per encoratjar la sedició", recordant que per aix el PP ha demanat que es modifiqui la llei de finanament de partits.

Així mateix, ha assenyalat que "una cosa és que hgim de sofrir l'escarn de veure Carlos Sastre, un terrorista de Terra Lliure, en la pancarta i una altra és que es permeti que a Barcelona hi hagi energumens encaputxats que fan kale borroka reivindicant Terra Lliure", per la qual cosa ha dit que han demanat "l'aplicació de la llei de partits per a illegalitat a aquells que encoratgen la violncia".

"Una cosa és que m'esgarri veure, i imagino que també a la família de l'alcalde Viola i de l'empresari Bultó, el terrorista que va matar la seva família manifestant-se a la Cibeles com si celebrés un triomf esportiu i una altra és que tolerem que Carlos Sastre vagi pels collegis de Catalunya a parlar als nostres fills del que ha de ser el futur d'Espanya", ha afirmat.

PROPOSTES

Casado ha indicat que el PP no parla "des del cabreig, hem donat alternatives" i s'ha preguntat que mentrestant la resta de partits "qu proposen". "Som un partit que per molt que intentin dir que crispem, tot el contrari, alcem la veu amb el que est passant a Espanya que és gravíssim, per donem alternatives", ha assegurat.

Així, ha instat a posar solucions i al fet que si el ciutad "no vol el que va veure ahir a Madrid el que ha de fer és votar l'únic partit que pot evitar-ho i que pot parar el desafiament independentista que el Govern de Sánchez est tolerant perqu ho necessita per seguir a La Moncloa".

Per a Casado, el PP és un partit "construt en el sacrifici dels nostres herois". "És el partit de les mans blanques de José María Martín Carpena, d'Alberto Jiménez Becerril, de Goyo Ordoñez, de Miguel Ángel Blanco i jo vull aquestes mans blanques i no les grogues d'ahir reivindicant Terra Lliure, que taquen la nostra unitat, la concrdia, la Constitució", ha assegurat.

Casado ha defensat que aquestes eleccions no són "de trmit" sinó que "ens hi juguem la nostra histria, el nostre ésser", afegint, a més, que "no es pot governar Espanya com a un li surt dels decrets".