Publicat 27/4/2020 11:27:19 +02:00CET

Casado exigeix a Sánchez tests massius i un fons per a les comunitats autònomes

El president del PP, Pablo Casado, participa en el ple del Congrés. Madrid, (Espanya), 22 d'abril del 2020.
Pool

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha exigit aquest dilluns al president del Govern central, Pedro Sánchez, fer "tests massius" per garantir la desescalada, un fons de liquiditat per a les autonomies i injectar liquiditat a les empreses per evitar que tanquin i no es destrueixi més ocupació.

Així, el cap de l'oposició ha demandat tests perquè "ningú no sap si n'és portador o asimptomàtic", ha defensat el dret de tots els espanyols a fer-se una prova per conèixer el seu estat i ha avisat que si no es fa a tota la població hi ha "un risc molt gran que hi pugui haver rebrots".

"Si no hi ha tests és impossible que reobrim l'economia i és molt difícil poder prevenir que no hi hagi rebrots si hi ha persones asimptomàtiques que ja són al carrer", ha asseverat, després de demanar també material de protecció per als sanitaris perquè Espanya és el país amb més contagis.

A més, Casado ha retret a Sánchez que no doni a les comunitats autònomes ni material sanitari ni cap fons per comprar tests i ha afegit que els presidents autonòmics del PP han sol·licitat que "aquest fons de liquiditat que ell demana per a Europa el concedeixi a les autonomies.

També ha criticat durament que l'executiu encara no hagi abonat la prestació "als quatre milions d'espanyols" que s'han acollit a un ERTO i no cobren des del 31 de març", i ha demanat ajudar les empreses i els autònoms amb liquiditat i una rebaixa d'impostos perquè no creixi la desocupació.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 4. 4

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 5. 5

  ERC negocia amb el Govern central sobre la sisena pròrroga de l'estat d'alarma