Casado exigeix saber "la veritat" sobre l'informe de l'Advocacia de l'Estat i no descarta anar als tribunals

Publicat 30/12/2019 16:26:46CET
El president del Partit Popular, Pablo Casado, en roda de premsa per parlar del balanç de l'any polític que fa el seu partit, a Madrid (Espanya) a 30 de desembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que cal "investigar i conèixer la veritat" sobre per què l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre l'exvicepresident Oriol Junqueras ha resultat "a favor de les tesis" que ERC plantejava en la seva negociació amb el PSOE per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

"Hem de saber què ha passat i si hi ha hagut filtració interessada, no dubtarem a acudir a la Justícia per querellar-nos perquè podria haver-se comès un delicte de la màxima gravetat", ha dit, per afegir que el PP sol·licitarà la compareixença de la ministra de Justícia al Congrés i de l'Advocada general de l'Estat perquè "expliqui exactament" què ha passat.

Així s'ha pronunciat després que l'Advocacia de l'Estat hagi sol·licitat la posada en llibertat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, perquè pugui exercir com a eurodiputat. A més, reconeix plena immunitat a l'exvicepresident de la Generalitat perquè la Junta Electoral no va anul·lar el seu mandat d'eurodiputat.

ERC havia supeditat el seu suport a la investidura a conèixer aquest informe de l'Advocacia de l'Estat. Paral·lelament, aquest mateix dilluns Pedro Sánchez i el president del PNB, Andoni Ortuzar, han signat un acord perquè els nacionalistes bascos donin suport a la investidura del candidat socialista. A més, aquesta tarda, Sánchez i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, presentaran al Congrés el seu programa de govern de coalició.

"AQUEST ANY HA ESTAT UN GRAN BUIT"

El líder del PP ha comparegut davant la premsa --a la seu nacional del PP a Madrid-- per fer balanç després de presidir la reunió del comitè de direcció del partit, a la qual han assistit també els consells de la direcció dels grups parlamentaris al Congrés i en el Senat.

"El que ha estat aquest any podríem dir que ha estat un gran buit. Una estafa també perquè no s'ha complert res del que deia Sánchez en la moció", ha proclamat, per afegir que Espanya "va malament" i que s'ha governat "en contra d'Espanya".

Contador