Actualitzat 20/4/2020 13:13:05 +00:00 CET

Casado enumera les seves exigències per defensar una altra pròrroga de l'estat d'alarma

Compareixença de Pablo Casado després de reunir-se amb Sánchez per videoconferència
PP

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha enumerat al president del Govern central, Pedro Sánchez, un seguit d'exigències per donar suport a una altra pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés i ha assegurat que n'espera una resposta positiva abans de la votació del ple de dimecres.

En la compareixença de premsa després de la seva reunió amb el president, Casado ha explicat que el seu partit té "la responsabilitat de donar suport a les pròrrogues" i el govern la d'"adaptar" l'estat d'alarma a les peticions "assenyades i legítimes" del principal partit de l'oposició.

En aquest sentit, el líder del PP ha afegit que és el mateix que va passar amb la pròrroga anterior, quan les propostes de la seva formació de reobrir el Congrés i de permetre en les conferències de premsa les preguntes dels periodistes s'han acabat complint.

Les exigències de Casado són de caràcter sanitari, per assegurar la protecció dels professionals i un recompte fidel del nombre de morts; de caràcter socioeconòmic, perquè s'abonin els ajuts que s'han aprovat; i exigències sobre les "llibertats democràtiques", perquè l'executiu sigui més transparent.