Publicat 29/5/2019 19:09:22 +02:00CET

Casado diu que la suspensió de Romeva és "gràcies al PP" i que continuarà vigilant davant els "pactes ocults" de Sánchez

Casado diu que la suspensió de Romeva és "gràcies al PP" i que seguirà vigilant davant els "pactes ocults" de Sánchez
PP/ DAVID MUDARRA

MADRID, 29 maig (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que la suspensió del senador d'ERC Raül Romeva és "gràcies al PP" i ha afegit que el seu partit continuarà "vigilant" davant els "pactes ocults" que, al seu judici, manté el cap de l'Executiu en funcions, Pedro Sánchez, amb els independentistes.

La Mesa de la Cambra alta ha acordat aquest dimecres "suspendre en drets i obligacions" Romeva, després de conèixer l'informe dels lletrats del Senat, en el qual es determina que "resulta indubtable" l'aplicació de la Llei d'Enjudiciament Criminal al senador. La suspensió té caràcter retroactiu i efectes des del moment en què va prendre possessió de l'escó el passat 21 de maig.

El president del PP ha atribuït aquesta suspensió a la tasca de la seva formació. "Gràcies al Grup Popular al Senat, Romeva, el senador pres per donar un cop a l'Estat, és suspès en la Cambra alta", ha ressaltat.

En un missatge en el seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press, Casado ha afirmat que aquesta decisió evidencia que "la llei es respecta i la Constitució preval". "Continuem vigilant davant els pactes ocults de Sánchez amb els independentistes", ha afegit.