Publicat 31/1/2019 11:49:21 +01:00CET

Casado diu que a Sánchez "no li quedar cap més remei" que reconixer Guaidó per la pressió internacional

El president del Partit Popular, Pablo Casado
Ricardo Rubio - Europa Press

Exigeix el "immediat" alliberament dels quatre membres de l'agncia EFE que estan detinguts a Caracas

MADRID, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous que al cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez, "no li quedar cap més remei" que reconixer Juan Guaidó com a president interí de Veneuela davant de la "pressió internacional", després de la seva "tbia" resposta dissabte passat quan va "legitimar" Nicolás Maduro en donar-li un termini de vuit dies per convocar les eleccions.

Així s'ha pronunciat en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum amb l'exalcalde metropolit de Caracas i l'opositor veneol exiliat a Espanya, Antonio Ledezma, en qu també hi han acudit el candidat del PP a l'Alcaldia, José Luis Martínez-Almeida, el líder de Cs a Madrid, Ignacio Aguado, l'exministre José Manuel Margallo, o el responsable d'Internacional del PP, Jose Ramón García Hernández. També hi era present l'esposa de l'opositor Mitzy Capriles.

"Al final, sembla ser que al Govern d'Espanya no li quedar cap més remei que sumar-se a la iniciativa que ha pres el Partit Popular Europeu (PPE) perqu el Parlament europeu reconegui Guaidó com a president", ha assenyalat Casado, que ha destacat les gestions a Brusselles del seu portaveu, Esteban González Pons, i el secretari general del PPE, Antonio López-Istúriz.

"AVUI JO TAMBÉ SÓC VENEOL"

El president del PP ha assenyalat que aquesta votació a l'Eurocambra comptar "previsiblement" amb el suport del Grup Socialista, dels liberals i els conservadors. Segons ha explicat, aquest reconeixement de Guaidó és una tasca "urgent" i "justa" que pot conduir cap a la "transició pacífica" a Veneuela. "Crec que podem dir que avui 'jo també sóc veneol'", ha proclamat.

Després d'assenyalar que és "fonamental" ajudar els demcrates veneolans i els "líders de la llibertat per recuperar la democrcia" en aquell país, ha advertit Pedro Sánchez que Espanya no pot estar "al marge del que est passant". "No podem estar al marge de la crueltat, de la tragdia, de la misria i la irresponsabilitat que est provocant un rgim absolutament corrupte i lliberticida com és el veneol", ha exclamat.

Casado ha demanat una vegada més que s'embarguin els immobles de la "cleptocrcia bolivariana" de Veneuela i se'n tanquin les vies de finanament "pel comer petrolífer", que s'aixequin a més el "vel societari i els comptes als pasos europeus dels 'gerifaltes' militars o civils d'aquest rgim" que ha basat el manteniment de l'"opressió en el robatori dels recursos dels veneolans".

"Hi ha un element d'esperana i és que la llibertat s'imposar i aconseguirem enderrocar la tirania", ha manifestat, per demanar altra vegada a l'Executiu de Sánchez que se sumi al Grup de Lima perqu es detingui la "deriva lliberticida del rgim de Maduro" i se'l porti a la Cort Penal Internacional pels crims de lesa humanitat.

ALLIBERAMENT DELS PERIODISTES D'EFE

A més, Casado ha exigit el "immediat" alliberament dels periodistes de l'agncia EFE. Ha indicat que el Govern ha sollicitat una via cable i a través de l'Ambaixada l'alliberament dels periodistes per, al seu parer, "s'ha de fer de manera més decidida". A més, ha fet una crida als "partits d'esquerra a Espanya i als nacionalistes" perqu es deixi "molt clar que no es pot tolerar cap d'aquestes situacions".

També ha aprofitat per tornar a denunciar que "un dels informes pels quals va cobrar la fundació CEPS" vinculada a Podem va ser "sobre el control dels mitjans de comunicació a Veneuela". "Hi ha hagut una estratgia implacable per fer callar els mitjans de comunicació veneolans, les delegacions dels mitjans de comunicació iberoamericans i ja veig que es comencen a atrevir també amb els mitjans espanyols i europeus", ha asseverat.

Davant dels crrecs municipals presents en l'acte, Casado ha assegurat que és "indigne" que a l'Ajuntament de Madrid, la seva alcaldessa Manuela Carmena, estigui "contemporitzant amb el rgim" veneol amb homenatges i "canviant els vells psters del Che per psters de Maduro" i "reivindicant, igual que feia amb Lenin, els nous dictadors".

LEDEZMA: "ES PERSEGUEIX ELS PERIODISTES"

De la mateixa manera, Ledezma ha assenyalat que a Veneuela s'ha vist "com es persegueix" i s'"assetja" els periodistes, per ha assenyalat que "no és nou". "A Veneuela, el rgim, el mitj que no doblega, el compra, i el compra amb diners bruts", ha denunciat, per recordar que van treure la llicncia a la Radio Caracas Televisión i Guaidó la hi retornar "perqu pugui operar com a canal lliure".

En aquest sentit, l'exalcalde de Caracas ha indicat que amb Guaidó tornar la llibertat a Veneuela i ser "vital" que hi hagi mitjans de comunicació "lliures". "Veneuela est parint en aquest moment la nova democrcia que est encapalant Juan Guaidó, que és el reflex d'aquesta nova Veneuela", ha dit, per afegir que "els parts són dolorosos per porten vida".