Publicat 15/3/2019 16:41:23 +01:00CET

Casado diu que el PP porta Torra a la Fiscalia perqu els llaos grocs "insulten la democrcia"

 Pablo Casado, i  Juanma Moreno, participen en el Comit Executiu del PP-A
Carlos Márquez - Europa Press

MADRID, 15 mar� (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest divendres que el Partit Popular ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, perqu els llaos grocs "insulten la democrcia i l'estat de dret a Espanya".

Dilluns passat la Junta Electoral Central (JEC) va donar un termini de 48 hores a Torra per retirar aquests llaos grocs en compliment amb el deure de neutralitat política dels poders públics davant les eleccions generals del 28 d'abril i cinc dies després aquesta ordreencara no s'ha acatat.

Casado ja va avisar fa un parell de dies que si no retirava els llaos grocs acudiria a la Fiscalia General de l'Estat. Així ho ha fet aquest divendres, perqu el PP ha presentat una denúncia contra Torra, qui acusa d'un delicte de denegació d'auxili a requeriment d'autoritat competent --penat amb la suspensió de crrec públic entre 2 i 3 anys-- per negar-se a treure les banderes estelades i llaos grocs dels edificis públics.

En un acte aquest divendres a Sevilla --on s'ha reunit el Comit Executiu del PP andalús--, Casado ha confirmat que anirien a la Fiscalia per la "negativa del senyor Torra a retirar els llaos grocs, aquests emblemes que omplen els carrers i places de Catalunya i que insulten la democrcia i a l'estat de dret d'Espanya".