Casado diu que no gastaria ni un euro a desenterrar Franco i que el PSOE treu aquesta qüestió quan hi ha eleccions

Publicat 25/9/2019 12:40:21CET
El president nacional del PP, Pablo Casado
Álex Zea - Europa Press

MADRID, 25 set. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha insistit aquest dimecres que no gastaria ni un euro a desenterrar el dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i ha retret al Partit Socialista que "sempre" tregui aquesta qüestió en període electoral. Després de recalcar que el PP "està a favor de totes les resolucions del Suprem", ha subratllat que "cal mirar cap al futur".

Així s'ha pronunciat després que la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Suprem hagi avalat per unanimitat la decisió del Govern de Pedro Sánchez de retirar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos perquè siguin traslladades al cementiri del Pardo-Mingorrubio, la qual havia estat recorreguda per la família però el recurs ha estat rebutjat íntegrament.

En una entrevista a Onda Cero, recollida per Europa Press, Casado ha afirmat que cal "mirar cap al futur". "Tinc dos nens petits i m'agradaria parlar de l'Espanya dels meus fills i dels meus nets, i no de l'Espanya dels meus avis, sobretot perquè jo crec que el pacte de la Transició va ser exemplar i no hi ha res a reescriure. Crec que la Constitució va guarir aquestes ferides", ha emfatitzat.

El líder popular ha assenyalat que, en el seu "entorn personal" és una qüestió que "incomoda" perquè ve d'una "família de represaliats pel franquisme". Però ha afirmat que no gastaria ni un euro ni a enterrar-lo ni a desenterrar-lo perquè creu que "cal mirar cap al futur i preservar l'esperit de la Transició que va ser exemplar i admirat arreu del món", ha afirmat.

Després de deixar clar que el PP "està a favor per descomptat de totes les resolucions del Tribunal Suprem", ha indicat que "queda força clar que Pedro Sánchez, el PSOE i el Govern que presideix en funcions està molt pendent del calendari electoral en determinades qüestions", o bé per "via reial decret" o bé posant qüestions damunt de la taula que ja estaven "feliçment superades".