Publicat 4/10/2019 13:19:19 +02:00CET

Casado diu que Díaz Ayuso "va reivindicar la concòrdia constitucional" i només "va criticar" una frase de Maestre

La nova presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabe Díaz Ayuso i el president del Partit Popular, Pablo Casado, en l'acte de presa de possessió del càrrec d'Ayuso com a presidenta de la comunitat.
JESÚS HELLÍN/ EUROPAPRESS - Archivo

CEUTA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha tret importància a Ceuta a les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui aquest dijous es va preguntar si després de l'exhumació de Franco "cremaran parròquies com el 36".

"Ella m'ha dit que va reivindicar la concòrdia constitucional i va criticar una frase que Rita Maestre va dir en assaltar una capella a la Universitat Complutense", ha apuntat Casado, que ha revelat que aquest mateix dijous va tenir l'oportunitat de parlar amb Díaz Ayuso.

En declaracions als periodistes a la frontera del Tarajal, Casado els ha animat a recórrer l'hemeroteca i recordar la frase que la dirigent de Més Madrid suposadament va pronunciar el mes de març del 2011 ("cremareu com el 36").

"Poden fer ús de l'hemeroteca per saber qui va dir aquesta frase; la senyora Ayuso només la va repetir", ha conclòs el líder del PP, que ha evitat aclarir si les paraules de la presidenta madrilenya han creat "polèmica" o no en el si del partit.

Díaz Ayuso va sostenir aquest dijous a l'Assemblea de Madrid que l'espanta "la llei de memòria històrica" així com "haver de remoure ferides o obrir-les". En la sessió de control del ple i en resposta a una pregunta de Vox sobre l'exhumació de Franco va criticar que hagi estat el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, el culpable que es parli sobre aquesta qëestió.

El seu objectiu, segons Díaz Ayuso, és anar contra "la Transició, la Corona, la bandera i la Constitució perquè simbolitzen fortalesa, institucions i convivència". "Després què vindrà? La creu del Valle, parròquies del Valle, cremaran com el 36... El govern que s'ha instal·lat a La Moncloa està una vegada i altra perdurant en el bloqueig", va afirmar.