Publicat 27/11/2021 11:45CET

Casado denuncia que Sánchez avali "a canvi dels pressupostos" exigir la quota del 6% en català a Netflix o HBO

LEÓN, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El president nacional del Partit Popular, Pablo Casado, ha criticat que el president del Govern central, Pedro Sánchez, hagi pactat amb ERC "a canvi dels pressupostos", exigir una quota del 6 per cent en llengües cooficials en les produccions audiovisuals, fet que afectaria els continguts de plataformes com Netflix o HBO, entre d'altres.

"Us podeu creure que, a canvi dels pressupostos, Pedro Sánchez avali que sigui necessari imposar, fins i tot les plataformes estrangeres de televisió, que es tradueixin els continguts, perquè resulta que la gent no pot veure'ls en la llengua comuna dels espanyols?", ha interpel·lat Casado en to irònic durant la seva intervenció aquest dissabte en la trobada de presidents provincials i insulars del PP que s'ha celebrat a Lleó.

"Podeu entendre que coincideixi amb la tramitació pressupostària una sentència del Tribunal Suprem que exigeix que els nens, almenys, rebin el 25 per cent de classes en castellà a Catalunya, en la llengua comuna que la Constitució diu que tenim tots el deure saber i el dret a utilitzar?", ha afegit el president dels populars.

En aquest sentit, ha estès una mà al PSOE perquè "compti amb el suport dels senadors del Partit Popular en cas que la Generalitat es declari en rebel·lia i, per tant, hagi d'aplicar la Constitució o les competències que faci falta, en aquest cas, educatives".

De la mateixa manera, ha recordat que "la CUP, en la negociació dels pressupostos, ja va dir que la seva exigència seria un altre 1 d'octubre, una altra declaració d'independència", sobre el que no ha escoltat parlar al PSOE "que governa amb ells a desenes d'ajuntaments".

En aquesta denúncia de "la imposició de la llengua" als nens, Casado també ha dit que "a Navarra, la cadena pública emet dibuixos en basc, el Govern imposa als americans de Netflix i HBO que hagin de traduir els continguts i ara, diuen que no exigiran a Catalunya el compliment del 25 per cent d'hores lectives en castellà".

I és que, segons ha incidit Casado, les llengües cooficials també afecten les administracions públiques: Per què, per exemple, una persona de Lleó no pot exercir la medicina a Catalunya? Bé, perquè té el requisit de parlar català. I per què, no obstant això, el metge català pot exercir la medicina perfectament a Lleó?.

"Quin país estem construint?", ha incidit al mateix temps que ha asseverat que el PP desfarà "el que està permetent Pedro Sánchez", perquè el PP, "quan arribi al Govern central, garantirà que la funció pública sigui comuna a tot Espanya i que la llengua vehicular a l'educació sigui el castellà".

Per això, ha demanat al Govern que deixi de "separar" la població "per com pensa, com parla i d'on ve".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés