Casado demana al Ministeri de l'Interior que "defensi" la Guàrdia Civil i "no estigui al costat dels independentistes"

Publicat 11/10/2019 16:56:49CET
Pablo Casado saluda a Pamplona Alberto Catalán, candidat de Navarra Suma al Senat
EUROPA PRESS

PAMPLONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest divendres al Ministeri de l'Interior i a Pedro Sánchez que "defensin" la Guàrdia Civil i també els ha exigit que "no estiguin al costat dels independentistes".

Així ho ha reclamat el líder del PP després que dirigents dels Mossos i de la Conselleria d'Interior de la Generalitat abandonessin la celebració de la patrona del cos a la comandància de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) ofesos amb les paraules del general en cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, qui va reivindicar el paper de la benemèrita durant l'1-O.

En aquest sentit, en la intervenció davant els mitjans a Pamplona, Casado ha criticat que el Ministeri de l'Interior "en comptes de defensar" el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya pel seu discurs, "el que ha fet és criticar-lo i posar-se del costat de Torra".

"El Ministeri de l'Interior en comptes de defensar el general Garrido per haver tingut una intervenció en la qual apel·lava a la concòrdia, al compliment de la llei i al respecte de la Constitució a Catalunya, el que ha fet és criticar-lo i posar-se al costat de Torra i del vicepresident Pere Aragonès", ha censurat.

Per al líder del PP "el Ministeri de l'Interior i Pedro Sánchez no poden estar al costat dels independentistes". I ha defensat que "han de defensar la Guàrdia Civil, un cos de seguretat que ha fet molt per la llibertat i per la democràcia".