Casado demana al Govern espanyol que es plantegi traslladar els presos del procés a una altra presó fora de Catalunya

Publicat 21/10/2019 12:46:09CET
El president del PP, Pablo Casado, durant la seva intervenció en un Esmorzar Informatiu d'Europa Press, a Madrid (Espanya), 21 d'octubre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dilluns al Govern espanyol que estudiï la possibilitat de traslladar els presos del procés a una presó fora de Catalunya, davant la possibilitat que després de les generals del 10 de novembre, la Generalitat comenci la seva tramitació d'excarceració.

Així ho ha afirmat en els Esmorzars Informatius d'Europa Press el líder popular, qui s'ha referit a una informació del diari 'El Mundo' que afirma que el president del Govern, Quim Torra, té previst encetar aquest camí després del 10N.

Casado, a més, ha deixat clar que si arriba a l'executiu, recuperarà la competència de serveis penitenciaris que van cedir a Catalunya Felipe González i José Barrionuevo el 1983.

En aquest sentit, ha al·legat que només als "narcoestats" i en les dictadures es produeixen règims penitenciaris diferents. Els primers, perquè són favorables als delinqüents i els segons, perquè perjudiquen la dissidència.

DECISIÓ DE SÁNCHEZ

A més, ha recordat que si els polítics presos es troben a presons catalanes es deu al fet que així ho han decidit el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el ministre de l'Interior, Fernando Gran Marlaska.

Però ha deixat clar que la intenció del PP és que a Espanya no hi hagi cap tractament diferenciat en matèria de presons i per això ha insistit que si arriba a l'executiu en recuperarà la competència. "El que no pot ser és que els independentistes portin les regnes" del que passa amb els presos a centres de Catalunya, ha exclamat.

De fet, el dirigent del PP ha al·ludit a l'aplicació del 150.3 de la Constitució per recupera aquesta competència. Aquesta norma assenyala que l'Estat podrà "dictar lleis que estableixin principis per harmonitzar" les normatives autonòmiques, fins i tot en el cas de competències atribuïdes a les comunitats autònomes.

L'article afegeix que per fer aquest pas ha d'haver-hi una causa d'"interès general" i que així ho apreciï la majoria absoluta del Senat i del Congrés.