Actualitzat 25/5/2020 14:18:50 +00:00 CET

Casado demana explicacions a Marlaska per la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos

Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat que el seu partit demanarà la compareixença del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés dels Diputats per la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos com a cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid.

El dirigent popular ha dit que aquesta deposició potser està relacionada amb la investigació d'un jutjat d'instrucció de Madrid sobre el permís que el Govern espanyol va concedir per celebrar la manifestació del 8-M a la capital, malgrat els advertiments del risc de contagi per coronavirus que dies abans havia fet el Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties.

Casado ha exigit "transparència" sobre la destitució d'aquest responsable i ha carregat contra el Govern central perquè la seva manera d'actuar "afecta les institucions més prestigioses de l'Estat", en aquest cas la Guàrdia Civil, que ja es va veure implicada, ha apuntat Casado, en la polèmica sobre la decisió d'investigar comportaments crítics amb l'executiu.

"Crec que la Guàrdia Civil i el prestigi i suport que té no pot continuar amb aquestes agressions", ha dit el dirigent del PP, que ha enviat tot el seu suport als membres del cos.

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït per pèrdua de confiança" el cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, el coronel Diego Pérez de los Cobos, segons han confirmat a Europa Press fonts del departament.

El coronel Pérez de los Cobos va ser el coordinador que va elegir la Fiscalia per al dispositiu que havia d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya. La decisió s'ha adoptat per pèrdua de confiança en la gestió que havia fet darrerament, segons precisa Interior.