Publicat 30/6/2019 17:39:02 +02:00CET

Casado demana la detenció i extradició de Puigdemont "en trepitjar territori francès" si va a l'Eurocambra

El president del Partit Popular, Pablo Casado, en l'acto 'La Razón de...'.
Ricardo Rubio - Europa Press

BRUSSEL·LES, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha instat el Govern en funcions de Pedro Sánchez a prendre "totes les mesures" perquè l'expresident català Carles Puigdemont sigui detingut i extraditat a Espanya des de França "en trepitjar territori francès" si finalment acudeix a Estrasburg el proper 2 de juliol coincidint amb la sessió constitutiva de l'Eurocambra.

Casado ha demanat "al Govern d'Espanya que prengui totes les mesures perquè en trepitjar territori francès es procedeixi a la detenció i a l'extradició d'un delinqüent, que està escapolit i reclamat pel màxim òrgan judicial d'Espanya", en al·lusió a l'expresident català, en declaracions a la premsa en arribar a la reunió de líders 'populars' europeus prèvia a la cimera europea.

"Estrasburg és França", ha avisat Casado, convençut que a França no succeiria "el que ha passat a Bèlgica ni a Alemanya".

Casado ha deixat clar que "si manté" Puigdemont la seva "amenaça d'anar al Parlament Europeu" a Estrasburg coincidint amb la sessió constitutiva el proper 2 de juliol l'expresident català "ha de ser detingut i immediatament extraditat per asseure's al costat dels seus companys de govern enfront del Tribunal Suprem" pel procés.