Publicat 22/10/2019 15:48:43 +02:00CET

Casado demana que se centralitzin a l'AN tots els casos de violència a Catalunya perquè és "terrorisme de carrer"

El president del PP, Pablo Casado, el president del PP a Euskadi; el president  del  PP  d'Àlaba,  Iñaki  Oyarzabal; la candidata del PP al Congrés per Àlaba, Mari Mar Blanco; i la secretària general del PP basc, Amaya Fernández.
Europa Press

BILBAO, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al Govern de Pedro Sánchez i a la Fiscalia que "centralitzi tots els casos" de violència que han tingut lloc a Catalunya durant els darrers dies per tal que els investigui l'Audiència Nacional en qualitat de "terrorisme de carrer" o kale borroka.

Casado ha visitat aquest dimarts les instal·lacions de l'empresa Iberdrola al barri bilbaí de Larraskitu, acompanyat de l'exministra Isabel García Tejerina, els caps de llista del partit al Congrés per Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, Marimar Blanco, Beatriz Fanjul i Íñigo Arcauz, respectivament, el president del PP basc, Alfonso Alonso, i la màxima representant dels populars a Biscaia, Cristina González, entre d'altres.

El líder del PP nacional ha considerat que les accions violentes a Catalunya, després de la sentència del procés, han estat "una mica més que aldarulls perquè, si no, el president del Govern espanyol en funcions no s'hauria desplaçat dilluns amb 20 vehicles blindats, patrulles de la Guàrdia Civil" ni els seus escoltes "portarien armes llargues" a la sortida de l'hospital.

"Sánchez, en la seva visita fugaç, sobtada i improvisada a la capital de Catalunya, va poder comprovar que no són aldarulls aïllats i que vivim l'organització, el finançament i, sobretot, la consumació d'una kale borroka, com la pitjor que vam patir aquí al País Basc", ha apuntat, fet que, en la seva opinió, corroboren els sindicats policials i els veïns de Barcelona.

Per això, ha insistit a adreçar-se a Pedro Sánchez per dir-li que amb la kale borroka s'acaba, tal com es va fer a Euskadi, amb la llei de partits si es comproven "els vincles" que els CDR i Tsunami Democràtic puguin tenir amb els partits independentistes.

A més, ha apostat per recórrer a la llei de responsabilitat penal dels menors, de manera que "aquests violents que sembren el caos als carrers de Barcelona, si són menors d'edat, els seus pares responguin pels danys", ha manifestat.

En aquest sentit, ha recordat que es tracta de lleis que el PP va aprovar quan governava i que es deia al País Basc que "cremaria Troia, que seria impossible derrotar la kale borroka'". "I, al final, l'únic que van deixar de cremar van ser les marquesines, els aparadors i els caixers automàtics", ha indicat.

Al seu parer, "amb plena moderació, es pot dir que cal preservar l'ordre públic amb l'aplicació de la llei, que no és demanar gaire a un responsable polític".