Publicat 28/2/2019 21:44:45 +01:00CET

Casado defensa que la seva llei de llengües facilitarà que "grans metges" vagin a Catalunya

Casado defensa que la la seva llei de llengües facilitar que "grans metges" vag
EUROPA PRESS

   LLEIDA, 28 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous que la llei de llengües que inclour en el seu programa electoral perqu el castell sigui llengua vehicular a les escoles i les llengües cooficials no siguin un requisit excloent a l'hora d'opositar sinó un mrit permetr "que grans metges o professors o funcionaris vinguin a Catalunya encara que desconeguin la llengua cooficial".

   Casado ha fet aquestes declaracions a la seu del PP de Lleida acompanyat del candidat del seu partit a les eleccions municipals, Xavier Palau, i ha assegurat que amb aquesta iniciativa es facilita la mobilitat funcionarial.

   "No és just que un catal pugui concursar a una plaa pública a Madrid i que un madrileny tingui dificultat o directament no pugui concursar a una ocupació pública a Catalunya", ha afirmat.

   Ha afegit que el PP vol que "la llengua oficial de tots els espanyols també es vegi en la senyalització urbana i interurbana, i el seu ús és compatible amb les llengües oficials".

   Casado ha avanat que seguir fent propostes en aquesta línia "per recuperar el 'seny' i aquesta Catalunya que sempre ha mirat al món i no s'ha empetitit".

   El líder popular ha dit que fora de la llei no pot haver-hi res i "que igual que a Lleida no es pot decidir per la resta dels catalans o en un barri de Barcelona no es pot decidir el que passi a tota la ciutat, a Catalunya no es pot decidir sobre el que ha de ser Espanya perqu aix ho han de decidir tots els espanyols".

   "No existeix el dret a decidir per sí existeix el dret a qu no decideixin pels altres, i aix és el que nosaltres reivindiquem i ho fem amb absoluta moderació", ha afirmat.

   Després del seu discurs davant de militants del partit a Lleida, Casado ha visitat la Seu Vella per donar suport la candidatura del monument com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

el més llegit

 1. 1

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 2. 2

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 3. 3

  Treballadors de Nissan cremen pneumàtics davant la planta de Montcada i Reixac (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 5. 5

  Motor.- Chacón critica la falta d'interlocució de Nissan: "No posarem fàcil que es marxi"