Actualitzat 11/3/2019 19:43:36 +00:00 CET

Casado defensa desclassificar qualsevol informació de l'11M i diu que les víctimes "mereixen saber tota la veritat"


Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dilluns que es desclassifiqui qualsevol informació sobre l'11 de març i que "s'arribi a la veritat si algú l'oculta o hi intenta comerciar". Al seu parer, les víctimes "mereixen saber tota la veritat".

Així s'ha pronunciat després d'assistir al Parc del Retiro a l'acte solemne en memòria de les víctimes dels atemptats de l'11 de març, al qual han acudit també el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, la candidata a les autonòmiques del PP, Isabel Díaz Ayuso, l'exministra María Dolores de Cospedal, i el líder de Cs, Albert Rivera, entre d'altres.

En declaracions als periodistes, Casado ha indicat que, en el dia en què es recorden els atemptats de l'11 de març, el seu partit s'uneix a la reivindicació de les víctimes del terrorisme, que reclamen "veritat, memòria, dignitat i justícia".

Dit això, ha demanat que es desclassifiqui qualsevol informació sobre l'11M, al mateix temps que ha defensat que hi hagi un compromís entre les forces polítiques perquè "aquesta barbàrie no es torni a produir", invertint en mitjans de seguretat i intel·ligència, així com "respectant la dignitat de les víctimes".

"El que estic dient, igual que la presidenta de l'AVT, és que si hi ha algú que als mitjans de comunicació intenta comerciar amb informació, simplement que se sàpiga tota i que es donin totes les dades que les víctimes estan reclamant", ha assegurat, en ser preguntat si està demanant que es conegui tota la veritat sobre l'11 de març.

En ser preguntat per la informació d''El Español' pel que fa a la cúpula policial que va investigar els atacs de l'11-M que tenia la sospita que els serveis secrets de França i el Marroc "estaven darrere" de l'11M, Casado ha insistit que si hi ha "alguna informació" que no coneguin "els espanyols", seria "bo que ja se sabés".

Preguntat aleshores per si el PP creu que queden ombres en l'11 de març, el líder del PP ha indicat que hi poden haver "noves informacions que no es coneixen" en virtut del que ha publicat 'El Español'. "Si aquestes informacions són certes, les víctimes mereixen saber tota la veritat", ha proclamat.