Actualitzat 12/5/2020 14:47:07 +00:00 CET

Casado considera "partidista" la desescalada i planteja un pacte d'estat per la sanitat

DAVID MUDARRA (PP= - Archivo

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts que la desescalada que dirigeix el govern de Pedro Sánchez és "caòtica i partidista" i ha plantejat un pacte d'estat per la sanitat en el si de la Comissió per a la Reconstrucció que arrenca aquesta mateixa setmana.

Així ho ha assegurat en una conferència de premsa telemàtica a la seu del PP, acompanyat de la vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor; la sotssecretària de Sectorial, Elvira Rodríguez; i el secretari de Justícia i conseller del ram a la Comunitat de Madrid, Enrique López.

Casado ha reclamat un cop més que es coneguin els noms d'aquests "suposats experts" que assessoren l'executiu i que decideixen quins territoris passen de fase, i ha plantejat que la màscara sigui "obligatòria" al carrer i fins i tot recomanable en espais tancats amb gent més gran de 65 anys.

En aquest capítol sanitari, ha plantejat que la comissió de reconstrucció "tingui la finalitat d'arribar a un pacte d'estat per la sanitat" que compti amb prou finançament, centralitzi la recerca i potenciï la indústria nacional bàsica per produir material de protecció.

També ha plantejat crear una Agència Nacional de Salut Pública i Qualitat Assistencial que tingui una unitat per al seguiment de pandèmies i que compti amb un representant de cada comunitat autònoma.

Contador