Publicat 19/1/2019 12:18:13 +01:00CET

Casado i candidats a les eleccions comparteixen el discurs de Rajoy cridant a allunyar-se de sectaris i doctrinaris

Inauguració de la Convenció Nacional del PP 'Espanya en llibertat'
Ricardo Rubio - Europa Press

Tejerina diu que el progrés i el benestar de la gent "no s'aconsegueix des dels extrems" sinó "des de la moderació"

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dissabte a la seva arribada a la segona jornada de la Convenció Nacional del Partit Popular que va estar "molt bé" el discurs de Mariano Rajoy en el qual va demanar als membres de la seva formació allunyar-se del "sectaris i doctrinaris", mantenir les seves posicions i "no espantar-se de res". A més, diversos candidats a capitals de província del PP han coincidit amb Rajoy a poder distancia amb el "sectarisme" d'esquerres i de dretes.

"Va estar molt bé Rajoy", ha afirmat rotund Casado a la seva arribada al conclave que se celebra aquest cap de setmana al recinte firal d'Ifema, en ser preguntat pels periodistes per aquestes paraules de l'ex-cap de l'Executiu. No obstant aix, ha refusat fer més declaracions i s'ha dirigit al plenari per escoltar a tots els candidats.

En concret, Rajoy va cridar aquest divendres a "no espantar-se de res" i a "mantenir les seves posicions" i va advertir contra doctrinaris" i "sectaris" que, segons va dir, no són bons en política. A més, va recalcar que, encara que "ara hi hagi gent que vulgui donar llions", el PP ha estat defensant l'unitat d'Espanya des del primer moment, com quan va frenar l'anomenat 'pla Ibarretxe'.

SUPORT A LES PARAULES DE RAJOY

Nombrosos candidats del PP han coincidit aquest dissabte a expressar el seu suport a les paraules de Rajoy, especialment els candidats a les capitals de província durant les seves intervencions en el plenari. Ho ha fet el candidat a l'Alcaldia de Crdova, José María Bellido, qui ha demanat "deixar enrere el sectarisme i bandejar les polítiques per a uns pocs".

En semblants termes, la candidata a l'Alcaldia de la Corunya, Beatriz Mato, ha dit que vol guanyar les eleccions al maig per "deixar el sectarisme i amiguisme que estan practicant a la seva ciutat" l'esquerra. També des de Castelló, la candidata Elena Nevado ha cridat a "acabar amb el sectarisme i el pensament únic".

TEJERINA: "INTEGRAR" I "BUSCAR LA MODERACIÓ"

A la seva arribada a la convenció, l'exministra d'Agricultura i vicesecretria d'Acció Sectorial, ha subratllat que el PP és el partit de la "moderació i la construcció d'Espanya" i ha afegit que el "progrés i el benestar de la gent no s'aconsegueix des dels extrems sinó que s'aconsegueix des de la moderació".

"Com bé va dir Rajoy, cal fugir de sectarisme, cal unir i integrar i buscar la moderació, que és el que sempre a Espanya ha portat benestar, prosperitat i convivncia", ha proclamat, per afegir que el PP no s'ha de "reinventar" sinó "reafirmar-se", en línia amb les paraules del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo.