Casado anuncia mesures per fer fora Torra i impedir que Puigdemont sigui candidat

Publicat 13/1/2020 17:23:42CET
El president del Partit Popular, Pablo Casado, durant la reunió de la Junta Directiva Nacional del seu partit, Madrid, 13 de gener del 2020.
Partido Popular

MADRID, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dilluns un paquet d'iniciatives destinades a elegir un substitut de Quim Torra i ha avisat que si la Fiscalia no fa res davant la desobediència del president català, el seu partit presentarà una denúncia per delicte d'usurpació de funcions. A més, ha confirmat que registrarà una proposició de llei de reforma de la llei electoral perquè "pròfugs de la justícia com Carles Puigdemont" no puguin presentar-se a les eleccions catalanes.

"Això no són traves o estrategemes legals com va arribar a dir Sánchez al Congrés, sinó que és l'estat de dret que no pot supeditar-se a cap taula de negociació política", ha afirmat Casado, en al·lusió a les declaracions que va fer el president espanyol durant el debat d'investidura després de referir-se als recursos de la JEC com "traves" i "estrategemes jurídiques".

Així s'ha pronunciat davant la junta directiva del PP, màxim òrgan del partit entre congressos, del qual formen part la cúpula de la formació, els presidents autonòmics i regionals del PP, els parlamentaris i els càrrecs municipals. Els passos que ha anunciat Casado confirmen que Catalunya serà un dels seus eixos centrals.

DENÚNCIA CONTRA TORRENT SI NO CONVOCA EL PLE

En primer lloc, Casado ha avançat que el PP sol·licitarà la convocatòria del ple del Parlament perquè s'elegeixi el diputat que ha de substituir Torra i ha afegit que si el president del Parlament, Roger Torrent, s'hi nega el denunciaran per prevaricació.

A més, el líder del PP ha avisat que si la Fiscalia no fa res davant la "flagrant desobediència de Torra", el seu partit "no es quedarà de braços plegats" sinó que presentarà una denúncia per un delicte d'usurpació de funcions públiques.

"Demanem a Sánchez que, en comptes d'anunciar que es reunirà amb Torra, actuï immediatament perquè deixi les seves responsabilitats perquè la decisió de la JEC, basada en la llei orgànica de règim electoral general ja ha estat avalada pel Tribunal Suprem", ha indicat, després d'afegir que ara el cap de l'executiu espanyol no pot "mentir sense incórrer en un greu desistiment de funcions".

Contador