Casado alerta que més cessions a Catalunya poden portar a un "estat fallit"

Actualitzat 28/11/2019 18:02:28 CET
El president del Partit Popular, Pablo Casado (1d), arriba a recollir l'acta de diputat acompanyat de la portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo (1e), i la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Ana Pastor.
Eduardo Parra - Europa Press

Avisa que el PP serà "el dic de contenció de qualsevol cessió més" a governs autonòmics "irresponsables" i "deslleials"

MADRID, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha recalcat aquest dijous que no pot haver-hi més transferències ni cessions a Catalunya i, de fet, ha avisat que continiuar per aquest camí pot portar a un "estat fallit" en aquesta comunitat.

Casado ha fet aquest advertiment poc abans que arrenqui la reunió que mantindran al Congrés la portaveu del Grup Socialista, Adriana Lastra, amb el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, per negociar el seu possible suport a la investidura del socialista Pedro Sánchez.

Poc abans d'aquesta trobada, i en ser preguntat si seria partidari de més cessions a l'autogovern per solucionar el problema a Catalunya, Casado ha rebutjat de ple aquesta via de més cessions en matèria d'autogovern.

"Ni una cessió més, ni l'autogovern català ni l'autogovern basc que, per cert compta amb l'aplaudiment del PNB i del Partit Socialista del País Basc, ni en cap altra comunitat autònoma", ha proclamat.

DEMANA QUE NO ES DONIN MÉS TRANSFERÈNCIES

En una compareixença al Congrés, després de recollir la seva credencial com a diputat, el líder dels populars ha assenyalat que el Govern central ha de "vetllar per la recuperació de l'Estat a tot Espanya" i "no per donar més transferències a les autonomies."

Segons ha afegit, l'Estat "es converteix en un Estat fallit si es desmembra la unitat nacional en transferències competencials a autonomies" que són "deslleials" en el cas de Catalunya.

A més, ha indicat que l'Estatut que s'executa al País Basc inclou qüestions "absolutament inconstitucionals". "El PP serà el dic de contenció de qualsevol cessió més als governs autonòmics irresponsables. Això és compatible amb que el PP si que respecta l'Estat Autonòmic com a part fonamental del sistema constitucional", ha conclòs.