Publicat 8/5/2019 16:25:46 +02:00CET

Casado admet que l'amoïna que Iceta presideixi el Senat quan va parlar de "consulta d'independència en 10 anys"

AM.- Casado avisa que Rivera pot pactar CCAA amb PSOE perquè no se li allarguin 4 anys en una oposició que no lidera
DAVID HUFRA

TOLEDO, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El president del PP, Pablo Casado, ha admès aquest dimecres que l'amoïna la proposta del cap de l'Executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, pel fet que el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, es converteixi en president del Senat quan va parlar d'una "consulta d'independència d'aquí a 10 anys".

Casado s'ha referit així a unes declaracions que va fer Iceta el passat mes de març, en una entrevista en el diari 'Berria', en què assegurava que "si el 65 per cent dels catalans vol la independència, la democràcia haurà de trobar un mecanisme per canalitzar-la".

En un acte públic a Toledo per presentar el programa marc del PP per a les autonòmiques i municipals, Casado ha lamentat que precisament Iceta, que va dir que hi haurà "consulta d'independència d'aquí a 10 anys", hagi d'encapçalar la institució que té potestat per decidir si s'aplica l'article 155 de la Constitució a Catalunya per deixar en suspens un govern autonòmic.

"Si el president del Senat que ha d'aplicar el 155, és el mateix que diu que hi haurà consulta d'independència d'aquí a 10 anys, em deixa molt amoïnat la proposta del senyor Sánchez", ha insistit. En aquest punt, ha recordat que el PP compta amb representants a la Cambra alta per "aplicar el 155 demà mateix" si el PSOE així ho reclamés.