Casado acusa Sánchez de posar en risc l'extradició de Puigdemont i de no controlar els comptes de la Generalitat

Publicat 7/11/2019 16:22:06CET
(I-D) El diputat del PP al Congrés dels Diputats per Múrcia i secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea (1d) i el candidat a la presidència del Govern pel Partit Popular, Pablo Casado  (2d) es fotografian amb alumnes del centre.
Europa Press

CARTAGENA (MÚRCIA) 7 (EUROPA PRESS)

El líder del PP i candidat a la presidència del Govern central, Pablo Casado, ha acusat el cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, de posar "en risc" l'extradició de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, a Brussel·les, així com de no vigilar els comptes de la Generalitat, al fil de les informacions que s'estan publicant sobre els Comitès de Defensa de la República (CDR). Segons ha dit, va ser Sánchez qui "va decidir portar el control" dels comptes catalans.

En un acte al teatre romà de Cartagena, al costat del president de la regió, Fernando López Miras, i el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha qualificat de "gravíssim" que a Sánchez se li "escapés" que ell "dóna les instruccions a la Fiscalia General de l'Estat".

En aquest punt, ha assenyalat que és "tremendament greu" que Sánchez "posi en risc l'extradició dels pròfugs" i "ho faci amb aquesta arrogància que el caracteritza". Segons ha dit, quan el "cansament" li juga una "mala passada" li "cau la careta".

El president del PP ha afirmat que és "tremend" el "dany" que ha fet a la Fiscalia General de l'Estat i al procediment per "reclamar l'extradició de Puigdemont i la resta de fugits de la Justícia".

Segons ha insistit, "les mateixes autoritats judicials" consideren que "s'està posant en risc el procediment d'extradició".

RECTIFICAR "AMB LA BOCA PETITA"

"Només la resposta indignada dels fiscals de tota Espanya li ha fet rectificar amb la boca petita i a més quan ja era tard", ha manifestat, en al·lusió a les declaracions del president del Govern central assegurat que la Fiscalia és "autònoma" i que no va caldre a causa de les "moltes hores" d'exposició davant els micròfons.

Casado ha demanat a Sánchez que, atès que "rectifica", defensi la Fiscalia General de l'Estat "per actuar contra els violents i contra Torra", president de la Generalitat, després que s'hagi conegut que en "els enregistraments interceptats per l'Audiència Nacional, Puigdemont estava en el comandament dels plans dels CDR per atacar el Parlament, declarar la independència i recloure's allà amb Torra".

El president del PP ha afirmat que això és "d'una gravetat extrema". "I si els CDR s'han pogut reunir amb Puigdemont a Waterloo i si hi ha possibles connivències de la Generalitat amb els grups violents és perquè el senyor Sánchez va decidir, a canvi del suport dels independentistes a la moció de censura, retirar el procediment de supervisió dels comptes públics que va activar el PP amb la Llei d'Estabilitat Financera", ha postil·lat.

En aquest sentit, ha insistit que va ser Sánchez el que "va decidir portar el control dels comptes de la Generalitat". No obstant això, en aquest moment encara es manté el control reforçat dels comptes catalans, amb informes periòdics de la interventora.

SÁNCHEZ "NO ESTÀ A l'ALTURA"

Casado ha responsabilitzat també Sánchez que s'obrís Diplocat, que "els presos es traslladessin a la presó de Lledoners quan estaven a Soto del Real", i que hagi "permès la impunitat absoluta de Torra com a comandament dels Mossos quan els vol purgar" per la seva tasca davant els avalots. Segons ha recalcat, totes aquestes qüestions són "decisions" i "responsabilitat" del cap de l'executiu en funcions.

Per tot això, Casado ha afirmat que aquesta setmana s'ha demostrat que el president del Govern central en funcions "no està a l'altura per ser president de l'executiu".