Publicat 22/5/2019 14:52:14 +02:00CET

Casado acusa Sánchez d'ocultar el seu pacte amb els "colpistes" per ser investit a canvi de l'indult

David Zorrakino/Europa Press

Diu que Junqueras, Turull, Rull i Sànchez no han adquirit la plena condició de diputats perquè el seu acatament va ser una "ofensa legal"

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimecres que el cap de l'Executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, té un "pacte" amb els independentistes per assegurar-se la seva investidura com a president del Govern central "a canvi d'indults" als "colpistes". Dit això, l'ha emplaçat a revelar-ho abans de les eleccions d'aquest diumenge perquè "els espanyols no es mereixen un Govern que estigui ocultant la veritat".

"Ho dic així de clar perquè no tinc el menor dubte que han pactat escons per indults", ha ressaltat Casado a Barcelona, on ha al·ludit a la breu trobada entre Oriol Junqueras i Pedro Sánchez en la sessió constitutiva del Congrés en què el primer li va dir 'hem de parlar' i el president li va respondre 'no et preocupis'.

Casado ha acusat Sánchez d'"ocultar" aquest pacte per la imminència de les eleccions autonòmiques i municipals d'aquest diumenge i ha recalcat que "els espanyols no es mereixen un Govern que estigui ocultant la veritat" amb una "disfressa de falsa moderació".

DEMANA QUE LA FISCALIA ACTUÏ

A més, el president del PP ha defensat que la Fiscalia actuï perquè, segons ha dit, hi ha hagut "instruccions judicials" que s'han "incomplit", com la que es poguessin "fer fotos quan van anar a acreditar-se al Congrés".

Després que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, apel·lés a la jurisprudència del Tribunal Constitucional per avalar tots els acataments dels diputats, Casado ha advertit que els independentistes van anar més enllà de l'"imperatiu legal" que s'ha emprat altres vegades en parlar en el jurament o promesa del seu càrrec de "presos polítics", "república" o "reivindicar l'1 d'octubre".

"És una ofensa legal i una humiliació a la Constitució", ha proclamat, per afegir que el PP creu que "no han adquirit la condició com a tal" de diputats amb totes les seves funcions i segueixen sent diputats electes.

ANALITZARÀ LA FIGURA DEL PERJURI

Després d'exigir altra vegada la suspensió com a parlamentaris dels presos independentistes, ha avançat que el seu partit analitzarà la figura del "perjuri" relativa a "jurar sabent que el que fas falsament o de manera ofensiva contra la pròpia legalitat" per veure si els fets són constitutius d'algun retret penal. Segons ha afegit, aquesta figura està en vigor als Estats Units i en altres ordenaments jurídics.

Pablo Casado s'ha pronunciat així en un acte celebrat a la plaça de Pau Vila a Barcelona juntament amb la candidata del PP a les eleccions europees, Dolors Montserrat, i el candidat a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou.