Publicat 5/12/2019 16:57:42 +01:00CET

La carta d'acomiadament a l'exadvocat de Podem denúncia i relata assetjament sexual a una altra treballadora del partit

Podem
EUROPA PRESS - Archivo

Podem nega les irregularitats de les quals els acusa el lletrat acomiadat disciplinàriament i estudia accions legals

MADRID, 5 des. (EUROPA PRESS) -

La carta d'acomiadament que Podem ha remès a l'advocat i exdelegat de Protecció de Dades José Manuel Calvente denuncia i relata amb diferents missatges i proves el presumpte assetjament sexual que una altra treballadora del partit denuncia haver patit almenys des del 2017 per la seva banda, i que ha suposat el motiu principal del seu cessament.

Així ha pogut comprovar-ho Europa Press, que ha tingut accés al document amb el qual la formació de Pablo Iglesias justifica l'acomiadament disciplinari del lletrat aquesta setmana. El partit morat no ha volgut fer públic aquest document per preservar la intimitat de la treballadora afectada.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació al Congrés, la secretària de Feminismes de Podem, Sofia Castañón, ha volgut deixar clar que l'acomiadament respon motius d'assetjament laboral per raó de gènere", i ha defensat que aquesta mena de casos han de tractar-se "amb tota la discreció".

També ha negat les suposades irregularitats de les quals Calvente els acusa, i s'ha remès als aclariments que han fet fonts oficials de Podem a primera hora d'aquest dijous, assegurant que "cap de les acusacions abocades per aquesta persona arran del seu cessament tenen cap fonament", i anunciant que estan estudiant les "accions legals pertinents".

"DISCRECIÓ I PRUDÈNCIA"

"Ens sembla de suficient gravetat per estar sent molt prudents i per remetre'ns a aquest comunicat i no estar comentat altres qüestions. Ja hem dit que actuarem i que no compartim aquesta mena de declaracions, volíem únicament referir-nos al cas principal d'aquest acomiadament", ha recalcat Castañón.

Així, la responsable de Feminismes de Podem ha centrat la seva compareixença a explicar una vegada i una altra que Calvente ha estat acomiadat per motius d'assetjament laboral per motiu de gènere".

"AQUESTES SITUACIONS SÓN INADMISSIBLES"

"Aquestes situacions són inadmissibles i defensem la nostra lluita contra les violències masclistes. Aquesta situació és a la qual ens devem a l'hora de fer aquest acomiadament", ha afirmat. "No permetran cap mena d'assetjament per motius de gènere a Podem. Som conseqüents amb això", ha postil·lat.

Quant al fet que Podem prescindirà també de l'advocada Mónica Carmona com a Responsable de Compliment Normatiu del partit, Castañón ha tornat a remetre's a les explicacions ofertes anteriorment per Podem. Referent a això, el partit ha afirmat que arran del seu acomiadament de Calvente, "s'ha reordenat el departament legal".

Carmona és la signant de la carta remesa a la direcció estatal de Podem, denunciant que els seus cessaments eren una "represàlia" per les investigacions que estaven duent a terme des del seu departament sobre les suposades "greus" irregularitats que estarien cometent alguns membres de la cúpula del partit.