Carrizosa (Cs) assegura que la "por quotidiana d'estar a Barcelona" és ja internacional

Publicat 25/8/2019 14:40:05CET
El president de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa
EUROPA PRESS

Reitera que "mai en aquesta legislatura" van donar suport a un govern de Sánchez amb una abstenció

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest diumenge que la "por quotidiana d'estar a Barcelona" s'ha convertit en un problema internacional, després que Alemanya i els Estats Units hagin desaconsellat viatjar a la capital catalana i que dos cònsols hagin estat víctimes d'un robatori aquest estiu, segons ha recordat.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb veïns de la Verneda Alta, el diputat ha responsabilitzat de la situació a l'administració local i autonòmica: "Tot això és responsabilitat de Colau, que mai ha volgut donar-li la importància a la seguretat, i també de la Generalitat, que no està prenent cartes en l'assumpte per ajudar a tots els veïns assetjats per la falta de seguretat".

Abans de les seves declaracions, diversos veïns li han explicat que han estat víctimes de robatoris tant a les seves pròpies cases com als carrers del barri, que segons ells viu un repunt de la delinqüència des de fa quatre anys agreujat per l'okupació de locals per part de les màfies.

Aquest problema no només afecta als residents, segons Carrizosa, sinó també al personal diplomàtic que treballa a la ciutat, que "estan sent assetjats pel seu aspecte d'estrangers per màfies que roben i que operen a Barcelona".

Ha dit que la solució a la inseguretat a Barcelona "no pot demorar-se al mes d'octubre", i ha anunciat que en començar el curs polític Cs demanarà a la Generalitat que augmenti el nombre d'efectius que patrullen pels barris i que dialogui amb el Govern d'Espanya perquè demani, si ho necessita, el suport de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

A més, ha reclamat a les forces polítiques arribar a acords per endurir el Codi Penal, plantejar l'expulsió dels delinqüents estrangers en supòsits de plurirreincidència i de petits furts, i ampliar els supòsits de presó provisional.

En clau nacional, ha assenyalat que "tampoc el Govern de Sánchez està fent el que li toca", i ha destacat que la seguretat pública és competència del Govern d'Espanya.

INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

Carrizosa ha urgit novament el president en funcions, Pedro Sánchez, al fet que tanqui un acord amb Unides Podem i els partits nacionalistes, perquè, segons ha dit, estan d'acord amb en els assumptes més bàsics i l'única cosa que els impedeix pactar és "el repartiment de cadires".

Encara que ha dit que a Cs desitgen que la legislatura comenci al més aviat possible, ha descartat abstenir-se en una eventual investidura de Sánchez per evitar la repetició electoral: "Nosaltres mai donarem suport a un govern de Sánchez en aquesta legislatura. No diré en aquesta vida, però no en aquesta legislatura ni per a aquesta investidura. Aquesta és la promesa electoral que vam fer nosaltres i complirem el nostre compromís amb els ciutadans".

"El govern depèn única i exclusivament que el senyor Pedro Sánchez faci cas de l'encàrrec que li va fer el cap de l'Estat, que és que formi un govern, i ell ha de parlar amb les forces polítiques", i ha afegit que, si no pot, és un fracàs seu.

DIADA

Carrizosa ha atribuït el 25% del descens dels inscrits en la manifestació de l'ANC en la Diada a un "fastig generalitzat en la societat catalana amb el procés" que posa en evidència, segons ell, la inacció del Govern.

"No m'estranya que en aquelles convocatòries que abans havien estat multitudinàries comenci a flaquejar la gent perquè també els separatistes han d'estar farts de ser enganyats per part d'aquest govern", ha dit.

BROT DE LISTERIOSIS

"A la Junta d'Andalusia s'ha actuat seguint amb els protocols", ha afirmat el diputat i membre de l'executiva Nacional del partit, preguntat per la gestió del brot de listeriosis a la comunitat autònoma, on Cs governa al costat del PP.

Quan es va tenir notícia del brot es van retirar els lots de les carns afectades, ha assegurat, per la qual cosa ha demanat la col·laboració de totes les administracions "sense barallar-se".