Publicat 7/8/2020 13:50:59 +02:00CET

Carrizosa (Cs) afirma que el Parlament "no té dret" a decidir sobre la monarquia

El president de la Generalitat, Quim Torra, en el ple del Parlament sobre la monarquia.
MARC BRUGAT - EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

El líder de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat la celebració del ple sobre la monarquia i ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de muntar "una farsa per demanar l'abdicació del rei Felipe VI, cosa per la qual aquesta cambra no té dret".

Durant la seva intervenció en aquest ple extraordinari, ha dit aquest divendres que la convocatòria del ple és un espantall i que està fora de lloc: "En el seu llegat, això va a pesar", ha advertit Torra.

Per a Carrizosa, el ple és una maniobra de distracció política de Torra per desviar l'atenció de l'opinió pública de la seva "nefasta" gestió sobre la crisi del coronavirus.

"Aquest Parlament s'obre i es tanca a l'antull del 'procés", ha retret Carrizosa, i ha criticat que Torra no hagi convocat un ple monogràfic sobre sanitat per abordar les conseqüències de la crisi del coronavirus o per aprofundir en com es gestionarà la volta a l'activitat lectiva al setembre.

"No ha de pagar la monarquia pels errors que el Rei emèrit hagi pogut cometre", i ha exigit no provocar inestabilitat en les institucions tenint en compte el context actual marcat per les conseqüències del coronavirus.