Publicat 2/8/2020 10:34:55 +02:00CET

Carrizosa (Cs) acusa el PP de "falta d'ambició constitucionalista" en refredar la seva coalició

El president de Ciutadans al Parlament català, Carlos Carrizosa, posa després d'una entrevista per a Europa Press, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 30 de juliol de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Creu que JxCat no serà un veritable partit sinó un grup de "aventurers i activistes"

BARCELONA, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat el PP català de "falta d'ambició constitucionalista", després que en els últims mesos hagi refredat la possibilitat que tots dos partits es presentin en coalició les eleccions catalanes.

En una entrevista d'Europa Press, ha criticat que "va haver-hi un cert moment en què el PP, suposo perquè veien les seves enquestes, estaven desitjosos" de fer aquesta coalició, però que després deuen haver vist enquestes segons les quals milloraran una mica els seus resultats.

"Han vist una enquesta en la qual passen de 4 a 6 o de 4 a 7, i pensen que guanyen moltíssim, i que llavors potser no els interessa tant venir amb nosaltres. Amb aquesta calculadora electoral que fan, al PP els falta una miqueta d'ambició constitucionalista: crec que que sempre ha estat el defecte del PP a Catalunya", ha retret.

El líder de l'oposició a Catalunya ho ha contraposat amb que el partit taronja sí que ha tingut aquesta ambició i per això va guanyar les eleccions en 2017: "A aquesta proesa s'arriba perquè saps i creus que hi ha un espai a Catalunya de moderació i de constitucionalisme que cal saber animar i ajuntar".

"Vam saber fer-ho. I esperem que, si trobem una fórmula que conjumini tant al PP com al PSC, pogués ser un revulsiu", i ha negat que la coalició Cs-PP en les eleccions basques hagi estat un fracàs, perquè el seu partit ha aconseguit entrar al Parlament per primera vegada.

Carrizosa ha concretat que ara mateix no estan en converses amb el PP sobre articular aquesta coalició, perquè estan centrats en la pandèmia i encara no hi ha convocatòria electoral, però diu que quan arribi el moment ho abordaran i que també haurien de veure qui seria el cap de llista d'"una candidatura d'aquest estil".

Així mateix, ha rebutjat que es convoquin eleccions de manera imminent, ja que considera que seria una irresponsabilitat davant la situació sanitària a Catalunya: "Si convoquen eleccions seria per tirar tomàquets a aquells que estan convocant eleccions en un rebrot gravíssim".

"No ens podem anar aquest agost amb una convocatòria electoral que suposi un absolut buit d'iniciativa i de gestió en aquest govern", encara que reconeix que la situació pot canviar si el Tribunal Suprem confirma a la tardor la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra: està convençut que passarà.

"AFANY DE REVENJA" DE CARLES PUIGDEMONT

A més, ha criticat el nou partit impulsat per l'expresident Carles Puigdemont sota la marca de JxCat, que considera que no serà un veritable partit, sinó un grup d'"aventurers i activistes".

"És un grup de persones agrupades entorn d'un líder que té interessos personals i uns problemes greus. No em sembla sa per a Catalunya un projecte acabdillat per una persona amb problemes personals, sense cohesió ni argamassa ideològica d'un veritable partit i amb un afany de revenja, de rancor i un discurs absolutament fora dels estàndards europeus", ha assegurat.

Sobre la promesa de Puigdemont de tornar a Catalunya si l'investeix telemàticament el Parlament, ha contestat que els seus votants haurien de fer més cas a Cs, perquè donant suport a l'expresident tampoc aconseguiran la independència: "Nosaltres els diem que no els donarem la independència. Al final és exactament el mateix que obtindran de Puigdemont, que és la no independència".

"ERROR HISTÒRIC"

Per a Carrizosa, la pandèmia del Covid-19 i les seves conseqüències són una oportunitat per deixar enrere el procés independentista, i ha advertit que, "si les forces independentistes això no ho saben veure, és un greu error i un error històric".

En aquest sentit ha avisat que, segons ell, els catalans comencen a voler solucions reals i veuen que els partits independentistes no les ofereixen: "Amb la crisi econòmica i la necessitat de solucions, més votants nacionalistes van a desenganxar-se dels postulats de radicalitat, que no generen més que problemes i cap solució".

Contador