Publicat 19/6/2019 14:57:48 +02:00CET

Carrizosa accepta ser el cap de l'oposició al Parlament i tenir dos assessors

El Parlament rebutja que Iceta sigui senador i bloqueja que presideixi el Senat
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acceptat el seu nomenament com a cap de l'oposició a la Cambra catalana però ha renunciat a algunes de les retribucions específiques d'aquest càrrec com el sou extra, encara que ha acceptat tenir dos assessors, han explicat a Europa Press fonts de Cs.

Així, Carrizosa renuncia a rebre el tracte protocol·lari i les retribucions econòmiques extres corresponents al càrrec, però sí que ha acceptat tenir un cap i un assessor de l'Oficina del Líder de l'Oposició, ha publicat 'Eldiario.es'.

Això difereix del que va fer l'exlíder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas --predecessora de Carrizosa com a cap de l'oposició--, que va renunciar a totes les atribucions d'aquest càrrec, inclosos els dos assessors, perquè va considerar que eren "privilegis".

Fonts de Cs han explicat a Europa Press que aquest canvi de criteri per acceptar ara que el líder de l'oposició tingui dos assessors correspon a una "qüestió interna del partit".

Carrizosa ha acceptat el càrrec en una carta adreçada al president del Parlament, Roger Torrent, a la qual ha tingut accés Europa Press, i en què renuncia "a les retribucions que determini el Parlament amb càrrec al seu pressupost per aquest concepte, i al tractament i l'ordenació protocol·lària que hi pogués correspondre".

La llei de presidència de la Generalitat i el reglament del Parlament estableixen que al cap de l'oposició li corresponen diverses atribucions: rebre el tracte d''honorable senyor'; ser ordenat protocol·làriament en el lloc immediatament posterior als expresidents de la Generalitat; un complement salarial, i disposar de mitjans humans i materials per exercir el seu càrrec.