La carretera d'accés a Andorra registra cues de fins a 14 quilòmetres per entrar al país

Publicat 2/1/2020 17:01:05CET
Retencions al centre d'Andorra aquest dijous.
EUROPA PRESS

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 2 gen. (EUROPA PRESS) -

La carretera d'accés a Andorra ha registrat cues i retencions de fins a 14 quilòmetres per entrar al país aquest dijous a la frontera hispanoandorrana, segons ha informat a Europa Press el Departament de Mobilitat del Principat.

Les retencions han arribat més enllà de la Seu d'Urgell (Lleida), que se situa a uns 10 quilòmetres de la frontera, als quals cal sumar-hi 4 quilòmetres més des de la frontera fins a Sant Julià de Lòria, el primer dels pobles d'Andorra.

Les cues s'han reduït al migdia fins als 9 quilòmetres, uns 5 quilòmetres fins a la frontera i 4 a l'interior del país.

També s'ha registrat trànsit dens per accedir a Andorra des de França, on les retencions han oscil·lat entre els 2 i els 3 quilòmetres, segons ha explicat el tècnic del Departament de Mobilitat, Daniel Boneta.

A més, a nivell de trànsit, també es destaca la intensitat de la circulació en les hores puntes, a primera hora del matí per accedir a les pistes d'esquí i a la tarda per tornar al centre.

La previsió per al divendres és que s'intensifiqui el trànsit tant per accedir al país com per sortir-ne, perquè és l'inici del pont de Reis, a causa del qual també hi haurà residents a Andorra que vagin a passar el cap de setmana fora.

"UN NADAL DE RÈCORD"

Aquestes cues i retencions s'han repetit durant tots els dies de la campanya nadalenca, segons ha explicat el tècnic del Departament de Mobilitat, Daniel Boneta.

Les previsions pel que fa a l'entrada de vehicles per a l'època nadalenca, del 23 de desembre al 6 de gener, era que arribessin un total de 159.000 vehicles, 110.000 dels quals per la frontera espanyola.

Segons ha manifestat Boneta, aquestes previsions ja s'han superat: "És un Nadal de rècord" en relació amb l'arribada de visitants, parcialment gràcies al bon temps i a l'estat de la neu.

Contador