Publicat 12/6/2019 17:49:32 +02:00CET

Carolina Herrera defensa que la seva col·lecció Resort 2020 "homenatja la riquesa de la cultura mexicana"

Bolsos de Carolina Herrera
CAROLINA HERRERA - Archivo

El Govern mexicà considera que la col·lecció aprofita dissenys propis del país

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 12 juny (EUROPA PRESS) -

Carolina Herrera ha defensat aquest dimecres que la seva col·lecció de moda Resort 2020 s'inspira en els colors i tècniques artesanals de Mèxic perquè "homenatja la riquesa de la cultura mexicana", i que sempre s'ha enorgullit dels seus orígens llatins.

Ho ha dit en un comunicat després que el Govern mexicà hagi demanat per carta explicacions a la companyia per la seva col·lecció de moda Resort 2020: segons el text enviat a l'empresa -- pertanyent a Puig--, el disseny de la col·lecció aprofita dissenys propis del país i amb origen fonamentat.

El director creatiu de Carolina Herrera New York, Wes Gordon, ha destacat que Mèxic és "un dels primers països a ser homenatjats; la rica cultura del país, l'amor que la dissenyadora ha professat pel mateix des de fa més de tres dècades i l''Alegria de Viure' que tant Mèxic com Carolina Herrera projecten al món".

Aquests valors, sosté, "han donat com resultat una col·lecció Resort 2020, colorida i alegre com a mostra d'amor de la firma al país llatí".

Gordon constata també el seu respecte per les tècniques artesanals: "Som de les poques marques a Nova York que mantenim un taller i un ampli equip d'artesans en ple Manhattan. Des que vaig arribar a Carolina Herrera he sentit el desig d'homenatjar les diferents tècniques artesanals que encara existeixen al món".

Per això, afirma que ha volgut posar les tècniques i elements tradicionals de l'artesania mexicana al nivell de peces d'alta costura: "La meva admiració pel treball artesanal a través dels meus viatges a Mèxic ha anat creixent amb els anys. Amb aquesta nova col·lecció he intentat posar en valor aquest magnífic patrimoni cultural".