Publicat 19/8/2019 10:01:32 +02:00CET

Carmen Calvo a l'Open Arms: "Hem ofert tot, el port més proper, però no podem portar els nostres ports a Itàlia"

El Gobierno central expresa "dolor e indignación" por el asesinato de un menor en Andorra (Teruel) a manos de su padre
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha recordat als responsable de l'Open Arms que el Govern espanyol ha ofert totes les solucions al seu abast per facilitar el desembarcament dels ocupants de l'embarcació.

Per a Carmen Calvo "no és fàcil entendre que aquests migrants que estan en una situació molt difícil i tenen garantida una travessia a ports que estan preparats per a ells" no acceptin l'oferta d'Espanya. "Hem ofert el port més proper, no podem portar els nostres ports a Itàlia", ha insistit Calvo en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press, en la qual ha preguntat "què li queda" al Govern espanyol.

Segons la vicepresidenta del Govern, el buc amb bandera espanyola va tenir també oportunitat de poder atracar a Malta, cosa que tampoc va acceptar. "Aquesta solució estava aquí i vam estar treballant tot el temps perquè el govern de Malta sempre va dir que no es quedava amb els migrants, sinó que es fes el repartiment en el qual participava França, Alemanya, Romania, Luxemburg, i Espanya". No obstant això, segons Calvo, l'Open Arms va decidir anar a Itàlia "amb el pronunciament judicial que el deixaven entrar en aigües italianes, però no aclaria si podia desembarcar, que és al que s'ha acollit Salvini".