Publicat 13/5/2019 15:01:15 +02:00CET

Carmen Calvo allunya ERC i el PNB de la Mesa del Congrés: "No hi ha d'haver tots els partits"

28A.-Llastra (PSOE) afirma que estan demostrant que "l'agenda asturiana està a Madrid"
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha remarcat que en la nova Mesa del Congrés no cal que hi hagi representats tots els partits, sinó els que tenen més escons, i ha refredat així les opcions d'Esquerra i del PNB.

En declaracions al Congrés, Carmen Calvo ha volgut deixar clar que l'objectiu del PSOE és formar "una Mesa representativa dels grans partits, que són els que en aquest moment tenen més escons i que representen de manera plural el conjunt de la ciutadania".

Aquest disseny confirma la previsió d'una Mesa presidida pel PSOE, en ser el partit més votat, i amb els altres vuit llocs repartits entre els quatre grans partits: El PSOE, el PP, Cs i Unides Podem, amb dues places cadascun.

Calvo, que va ser vicepresidenta del Congrés amb el socialista Manuel Marín, ha volgut deixar clar que a la Mesa "no hi ha d'haver tots els partits" i que és la Junta de Portaveus "on es troben tots els partits de manera constitucional i legal". "La Mesa del Congrés no és una Junta de Portaveus bis, és un òrgan diferent i aquí han de ser-hi els partits que assoleixin un acord entre ells", ha indicat.

Després de presentar les seves credencials al Congrés, Carmen Calvo ha dit que desconeix qui proposarà el PSOE per presidir la Cambra i ha remès la decisió al president Pedro Sánchez. "No ho haig de decidir jo, afortunadament --ha comentat--. Com és lògic, és decisió del secretari general".