Publicat 8/4/2019 10:35:31 +02:00CET

Carlyle adquirir una participació d'entre el 30% i el 40% de Cepsa per uns 4.275 milions

EUROPA PRESS

L'operació valora la companyia en més de 10.687 milions d'euros

MADRID, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

L'empresa d'inversió The Carlyle Group ha aconseguit un acord amb Mubadala Investment Company, el fons sobir d'Abu Dhabi, per adquirir una participació d'entre el 30% i el 40% de Cepsa, operació que podria ascendir així a uns 4.800 milions de dlars (uns 4.275 milions d'euros), va informar la societat.

En concret, l'operació, que s'espera que es completi a finals d'aquest any, es basa en una valoració del 100% de la petroliera de 12.000 milions de dlars (uns 10.687 milions d'euros).

Una vegada finalitzada l'operació es confirmaran les participacions finals de totes dues parts. El capital per a aquesta inversió provindr de Carlyle International Energy Partners I i II, Carlyle Partners VII, Carlyle Europe Partners V i d'un grup de co-inversors, va indicar la companyia.

Mubadala continuar així sent l'accionista majoritari de la companyia i l'acord suposa la culminació amb xit del procés de 'dual-track', a través d'una oferta pública de venda i una collocació privada, duta a terme per Mubadala per atreure nous socis, com a part de l'estratgia de gestió de la seva cartera.

El fons sobir d'Abu Dhabi, que posseeix el 100% de la petroliera des que la va adquirir el 2011, va iniciar el procés per al retorn en Borsa de Cepsa l'any passat, encara que a mitjan octubre va decidir suspendre'l a causa de la situació dels mercats. Llavors, la valoració de la companyia se situava entorn d'aquests més de 10.000 milions d'euros en qu s'ha acordat l'operació amb Carlyle.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista