Carles Puigdemont en el seu video del debat: demana el vot per explicar-se internacionalment

Publicat 15/5/2019 0:57:19CET
David Zorrakino/Europa Press

BARCELONA, 15 maig (EUROPA PRESS) -

El cap de llista de JxCat a les eleccions europees, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha demanat el vot afirmant que ser a Europa és precisament el que li permet explicar a l'estranger el que considera que l'Estat espanyol no vol sentir.

Ho ha dit en un video emès dimecres passada la mitjanit, i que JxCat havia demanat a TV3 incloure en el debat de candidats emès fins a pocs minuts abans.

TV3 ha explicat al final del debat que la seva decisió és no emetre-ho en aquest programa sinó en els successius espais informatius de la cadena, com efectivament ha fet minuts després, durant un especial del canal 3/24 precisament sobre el debat.

Puigdemont comença el video --que preveia que s'emetés en el 'minut d'or' final de cada candidat-- afirmant que aquest "no és un debat normal" perquè ni ell ni el candidat Oriol Junqueras (ERC) no han pogut participar com a caps de llista de les seves candidatures respectives.

Ha acusat l'Estat que "una vegada més, i ja van unes quantes, ha interferit en el procés democràtic d'unes eleccions", però ha afegit que no aconseguiran fer que callin.

CONTRA LA POR

"Però, fonamentalment, del que es tracta és que no aconsegueixin el que, de fet, voldrien aconseguir amb tota aquesta repressió, i és que vosaltres no anéssiu a votar", infonent por perquè no vagin a a les urnes com sí s'hi va anar l'1-O, ha afegit.

Per això, ha demanat votar: "Per tots. Convertim cada minut a la presó i l'exili en un vot. Fem que hi hagi una allau de vots" a favor de la llibertat, de la democràcia i d'Europa.

"Europa és l'espai que em permet a mi anar recorrent tots els països, visitar parlaments, trobar-me amb gent, anar a universitats, per explicar el que està passant", ha dit.

"No ho volen sentir ells? Doncs ho farem sentir el doble, gràcies a la vostra força", conclou.