Carles Puigdemont es reuneix amb el líder del Bloc Quebequès a Waterloo (Bèlgica)

Publicat 27/11/2019 11:38:42CET
Reunió de l'expresident Carles Puigdemont i el líder del Bloc Quebequès, Yves-François Blanchet a Waterloo (Bèlgica)
OFICINA DE PUIGDEMONT

Blanchet es compromet a demanar a Trudeau que Puigdemont pugui visitar el Quebec

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'ha reunit amb el líder del Bloc Quebequès, Yves-François Blanchet, a Waterloo (Bèlgica) per abordar la situació política dels seus respectius territoris i han defensat "el lliure exercici del dret a l'autodeterminació de totes dues nacions".

Segons un comunicat de l'oficina de Puigdemont, es tracta de la seva segona reunió després que Blanchet el visités també el 7 de juny aprofitant el seu viatge a Europa per la commemoració del 75è aniversari del desembarcament de Normandia.

Durant la trobada, Puigdemont ha agraït la solidaritat dels ciutadans del Quebec amb Catalunya després de recordar que el Parlament quebequès va aprovar el 29 d'octubre per unanimitat una moció a favor "d'una solució política, democràtica i pacífica al conflicte actual" entre Catalunya i la resta d'Espanya.

En el text de la moció també van mostrar preocupació per les sentències del Tribunal Suprem (TS) als presos independentistes en considerar-les "molt severes en un estat europeu democràtic".

Durant la reunió, Blanchet s'ha compromès a demanar al primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, que permeti a Puigdemont, com a "home lliure", visitar el Quebec.

A l'octubre, Puigdemont va anunciar que apel·laria al Tribunal Federal del Canadà el rebuig del Govern canadenc de concedir-li l'autorització per poder viatjar al país.

Per Blanchet, la reunió amb Puigdemont ressalta "encara més l'optimisme lúcid d'un home exiliat, represaliat per un règim indigne davant els valors funcionals d'Europa".

"La seva confiança en el futur, la seva minuciosa atenció cap al que l'actualitat ofereix com oportunitats, el seu amor per la llengua i la cultura nacional el converteixen en una inspiració per a tots els que creiem que la gent té, com un dret irrenunciable, l'autodeterminació", segons Blanchet.

Contador