Publicat 23/12/2019 10:49:26 +01:00CET

Carles Puigdemont descarta instal·lar-se a Catalunya i aposta per esgotar la legislatura

Puigdemont a una entrevista de Rac1
JXCAT

Li agradaria celebrar un acte a Perpinyà: "La 'Catalunya Nord' no és Espanya"

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha descartat aquest dilluns instal·lar-se a Catalunya malgrat tenir immunitat com a eurodiputat, en al·legar que no poden actuar amb normalitat mentre a Espanya hi hagi "presos polítics", i ha apostat també per esgotar la legislatura.

"Crec que que les eleccions a Catalunya haurien de ser al desembre del 2021. Sóc partidari d'allargar al màxim la legislatura catalana. Crec que que al final no hi haurà base per inhabilitar el president Quim Torra", ha sostingut en una entrevista a Rac1 que ha recollit Europa Press.

També ha explicat que de moment no vindrà a Catalunya a instal·lar-se i a viure a la casa seva perquè vol continuar lluitant des "d'un lloc lliure", malgrat que li faria molta il·lusió fer un acte a Perpinyà.

"La 'Catalunya Nord' no és Espanya. Perpinyà és Catalunya. Un acte a Perpinyà o una reunió a Perpinyà em faria molta il·lusió", ha reconegut Puigdemont, a més d'assegurar que tenen ganes de tornar a casa, on el primer que faria seria visitar els presos independentistes.

Amb immunitat, Puigdemont considera que poden desplaçar-se a Espanya sense problemes, però considera que l'Estat pot tenir "la temptació de tornar a violentar" la normativa europea.

"Espanya ha violat el dret i ara vol fer pagar a Oriol Junqueras les conseqüències negatives. És delirant. Està fora de tota lògica de l'estat de dret", ha lamentat l'expresident català, que ha avançat que convidaran el màxim nombre d'eurodiputats a visitar Junquera a la presó.

A la mateixa entrevista, ha relatat part del llibre que ha escrit on analitza l'1-O, els preparatius i les setmanes següents, i en el qual detalla fets com els que va explicar el llavors president del Govern central, Mariano Rajoy, que, tot i que ell no podia permetre el referèndum, ells ho havien de fer.