Publicat 9/4/2019 13:29:21 +02:00CET

Carles Puigdemont demana empara legal al Parlament per una amenaça de segrest

Puigdemont demana empara legal al Parlament davant una "amenaa de segrest"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha rems una carta al Parlament en qu demana empara legal a la cambra perqu afirma que ha patit una amenaa de segrest contra ell, han explicat fonts parlamentries aquest dimarts.

El document, al qual ha tingut accés Europa Press, diu: "Dies enrere va transcendir, a través dels mitjans de comunicació, que un empresari, de nom Gerard Bellalta, ofereix la quantitat de 100.000 euros com a recompensa per segrestar-me".

"Al marge de les accions que el ministeri públic hauria d'emprendre contra algú que declara públicament la intenció de cometre un delicte d'aquesta entitat, que pot incentivar accions illegals d'espontanis o de voluntaris de diferent índole, com a membre que sóc del Parlament de Catalunya, demano empara a la Mesa", exposa Puigdemont.

Fonts de la Mesa subratllen que la petició de Puigdemont respon al fet que considera que aquestes amenaces es fan pel fet d'"haver estat president de la Generalitat", per la qual cosa acudeix al Parlament a demanar empara.

En la seva carta, l'expresident demana a la Mesa que encarregui als serveis jurídics del Parlament estudiar emprendre les accions legals que calguin per denunciar i perseguir la "manifesta intenció criminal d'aquest individu".

Les mateixes fonts de l'rgan rector del Parlament han concretat que durant la reunió de la Mesa d'aquest dimarts, s'ha decidit demanar un informe als serveis jurídics per resoldre qu fer en cas que "un diputat rebi amenaces".

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)

 4. 4

  Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

 5. 5

  Montero acusa el PP i Vox de "cridar a la insubordinació de l'Exèrcit" i de fomentar "la rebel·lió"