Publicat 22/2/2019 15:35:10CET

Caprabo i Humana van recuperar més de 128,5 tones de roba utilitzada el 2018

Caprabo
CAPRABO - Archivo

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Caprabo i l'organització que promou la protecció del medi ambient mitjanant la reutilització de roba Humana Fundación Pueblo para Pueblo van recuperar durant el 2018 128.551 quilograms de teixit txtil utilitzat que ha estat donat en 33 contenidors situats als supermercats Caprabo.

En un comunicat conjunt aquest divendres, han destacat que la reutilització i reciclatge d'aquesta roba ha evitat l'emissió de més de 400 tones de CO2 a l'atmosfera.

Consideren que aquestes donacions confirmen "la confiana de la ciutadania en un model de gestió del residu txtil amb finalitat social i consolida aquesta collaboració que va néixer fa 17 anys", i han explicat que una part dels recursos que es deriven de la gestió d'aquesta roba utilitzada es destina a projectes socials.

La responsable de responsabilitat social corporativa i medi ambient de Caprabo, Ana González, ha reivindicat que la collaboració amb Humana "permet finanar els horts socials d'mbit local per promoure la capacitació i reinserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social".

La responsable de l'rea de Recollida d'Humana a Catalunya, gata Soler-Roig, ha valorat positivament la recollida de roba i ha indicat que "es disminueix el volum de residus impropis que acaben en altres fraccions, a més de fer-ne possible la reutilització i recuperar les matries primeres".