Publicat 03/11/2023 12:11

Capella xifra en més de 2.100 els pisos d'habitatge social impulsats per la Generalitat el 2023

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, en la roda de premsa
EUROPA PRESS

Defensa que l'Incasòl sigui "el principal promotor d'habitatge públic de Catalunya"

SANTA COLOMA DE GRAMENET (BARCELONA), 3 nov. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que el Govern ha impulsat 2.155 pisos d'habitatge social aquest 2023 a través de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), durant la seva visita a una promoció de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon.

D'aquests habitatges, 351 pisos estan en construcció, 964 estan en la fase de redacció del projecte, 512 en programació --l'etapa anterior a aquesta redacció--, i 328 es desenvoluparan a partir del 2024 gràcies als convenis aprovats aquest 2023.

Estaran situats a 36 municipis en "contextos urbans compactes" com Barcelona, Badalona, Olesa de Montserrat, Ripollet, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Reus (Tarragona) o Girona.

L'impuls d'aquests habitatges, en què la Generalitat preveu invertir 284 milions d'euros, s'emmarca en la incorporació de 10.000 pisos al parc de lloguer social català fins al 2026: "El Govern avança en el compromís que va contreure amb la ciutadania".

El pla també contempla l'adquisició de pisos de grans tenidors, promocions delegades --construïdes per promotors privats en sòl públic-- i ajuts a la promoció.

INCASÒL

L'Incasòl és qui construeix els pisos, bé sigui en sòl propi o a través d'acords ratificats amb els ajuntaments que així ho sol·liciten.

La consellera ha assegurat que el Govern està "convertint l'Incasòl en el principal promotor d'habitatge públic a Catalunya", en considerar que ha de ser la principal eina l'ampliació del parc.

"En un moment determinat, van decidir que no ho havien de fer, però nosaltres hem tornat a assumir el repte", ha defensat.

La gestió dels pisos recau en l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, qui preveu destinar el 25% de les promocions a joves, el 10% a gent "molt vulnerable" i els restants, a inscrits en la plataforma.

"PORTA D'ACCÉS"

Capella ha definit l'habitatge com un dret fonamental i ha reiterat que "garantir-lo és la porta d'accés a tots els altres drets", entre els quals ha esmentat la igualtat efectiva, la salut i l'educació.

Així mateix, ha assenyalat que, amb les seves polítiques, l'executiu català treballa "perquè el mercat deixi de ser salvatge".

La promoció que ha visitat aquest divendres la consellera consta de 38 habitatges repartits en una planta baixa, cinc pisos a la façana de la plaça i tres al carrer posterior.

Està previst que l'edifici generi més energia de la que consumeix, i que traslladi l'excedent al centre d'atenció primària (CAP) del barri Fons, amb la qual cosa constitueix així una comunitat d'autoconsum.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés