Publicat 8/7/2020 11:34:51 +02:00CET

Capella sobre el tercer grau als presos: "Ni més ni menys drets que ningú, tots igual"

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha defensat aquest dimecres que els presos independentistes no tenen "ni més ni menys drets que ningú, tots igual" després que les juntes de tractament de les presons hagin proposat que obtinguin el tercer grau.

Així ho ha manifestat durant la sessió de control als consellers al Parlament en resposta a una pregunta de la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, que ha acusat Capella de permetre que hi hagi "presos de primera i de segona, i d'això se'n diu arbitrarietat".

Segons Capella, la decisió de les juntes de tractament és de caràcter "tècnic" i ha criticat que Roldán critiqui una decisió que han pres els funcionaris públics de les juntes de tractament.

"No he sentit que defensi els funcionaris públics, només assenyalen el que no els agrada", ha retret la consellera, després de recordar que la llei preveu que no s'ha de mantenir ningú en un grau si és susceptible de poder progressar cap a un altre més flexible.

També ha reiterat que ningú en el Govern, començant pel president de la Generalitat, Quim Torra, pot canviar una sentència que, a parer seu, és injusta: "No han de ser a la presó, no han comès cap dels delictes que els imputen, i haurien d'estar en llibertat".