Publicat 18/7/2019 15:25:40 +02:00CET

Capella descarta tracte de favor als polítics presos i ressalta que es troben en mòduls ordinaris

La consellera Ester Capella en la Comissió de Justícia
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha descartat que els líders sobiranistes en presó preventiva per la causa del Tribunal Suprem tinguin tracte de favor a les presons catalanes i ha recalcat, per argumentar-ho, que tots es troben en mòduls ordinaris.

En la Comissió de Justícia del Parlament, Capella ha assegurat aquest dijous que amb ells es compleix la normativa, i ha remarcat que a Catalunya aquests polítics són en mòduls ordinaris: "Això hauria de ser predicable amb persones privades de llibertat a l'Estat", perquè no sempre passa així, ha remarcat.

Així ha respost a la diputada del PP Esperanza García, que li ha preguntat durant la comissió si aquests polítics i líders socials presos reben un tracte igualitari i si es compleix amb ells el reglament penitenciari.

García també li ha dit que tenir un "gabinet" dins de la presó on, segons ella, va el president a acordar els pressupostos no és bo ni per a la democràcia ni per al funcionament del centre penitenciari, en les seves paraules.

La consellera ha recalcat que la normativa preveu que les autoritats puguin visitar els interns sempre que formulin prèviament una petició, que l'intern ho accepti i que ho aprovi la institució, i ha recordat que els presos preventius només estan privats de llibertat però no d'altres drets.

Així mateix, ha recalcat que el president i membres del Govern català, parlamentaris i eurodiputats tenen dret a visitar els presos i que compleixen sempre amb els requisits per fer-ho.

Ha lamentat que, en el sistema penitenciari, els preventius estiguin al costat dels condemnats per sentència ferma, la qual cosa, segons ella, genera "la vulneració de drets fonamentals".