Publicat 18/7/2019 13:32:35 +02:00CET

Capella defensa els mèrits de Mundó per rebre el Premi Justícia 2018 i l'oposició ho critica

L'exconseller Carlos Mundó rep el Premi Justícia 2018
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha defensat els mèrits "més que reconeguts" de l'exconseller Carles Mundó per ser distingit amb el Premi Justícia 2018, cosa que ha estat criticada per Cs, el PSC i el PP en considerar que el Govern només premia els seus.

En la Comissió de Justícia del Parlament, Capella ha destacat aquest dijous que Mundó ha rebut nombrosos reconeixements per part de col·legis professionals i ha ressaltat que l'exconseller va aconseguir el tancament de la presó Model, va aprovar la llei per anul·lar sentències del franquisme i va aconseguir la culminació del Codi Civil català.

Ha defensat que els guardonats amb el Premi Justícia 2018 seguien "un fil conductor" de defensa dels drets fonamentals i de dret a accedir a la Justícia i a la defensa, i el nomenament ha rebut el suport dels grups d'ERC, JxCat i la CUP.

Des de les files de Cs, Munia Fernández-Jordán li ha retret que "qualsevol cosa que passi a Catalunya ha de tenir aquest caire secessionista, groc" i que sempre premiïn els seus, i ha qüestionat els mèrits de l'exconseller per obtenir aquesta distinció.

La diputada del PSC Rosa Maria Ibarra ha considerat que és "inèdit" que es premiï un conseller per actuacions que corresponen al càrrec, i ha ressaltat que abans mai no s'havia premiat un conseller per fer la seva feina.

Esperanza García, del PP, ha qüestionat que pugui rebre un premi una persona que està acusada de presumpta desobediència i malversació, i que ha estat jutjat pel Tribunal Suprem, i Capella li ha retret que no respecti la presumpció d'innocència.