Publicat 26/7/2019 13:37:39 +02:00CET

Capella avisa Sánchez que ERC no pot garantir una altra abstenció i demana "generositat"

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, posa durant la seva entrevista amb Europa Press.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella (ERC), ha avisat al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que no poden garantir una altra abstenció en el debat d'investidura a la Presidència del Govern central que es repetirà al setembre i ha demanat que el PSOE i Unides Podem "vagin a 'recuperació' al setembre amb els deures fets, amb generositat, tranquil·litat i que parlin".

"El fracàs és la mostra més clara de la incapacitat de ser generosos, d'escoltar la ciutadania", ha dit la consellera en una entrevista d'Europa Press, en la qual ha recordat al PSOE que, quan no es té la majoria absoluta per governar en solitari, s'han de buscar acords.

"Nosaltres no garantirem res fins que el senyor Pedro Sánchez vingui amb els deures fets", ha recalcat la consellera, que ha afirmat que, al seu parer, la ciutadania està decebuda pel fracàs del primer debat d'investidura.

ERC no pensa obstaculitzar "la possibilitat que a l'Estat hi hagi un govern de progrés i a canvi de res", però ha insistit que és el guanyador de les eleccions qui té la responsabilitat de sumar suports per governar.

ESTABILITAT PER AL DIÀLEG

"Vam dir que no posaríem línies vermelles i no bloquejaríem perquè entenem que, òbviament, que hi hagi certa estabilitat al Govern de l'Estat espanyol genera estabilitat per poder continuar dialogant", ha dit.

La consellera ha defensat que ERC no s'ha aixecat mai de la taula del diàleg i ha mostrat la seva voluntat de continuar-hi "i fer possible un acord per solucionar la qüestió política catalana, que és la més important que té en aquests moments l'Estat espanyol".

Per això, ha assegurat que "la qüestió catalana és una qüestió política que requereix solucions polítiques i diàleg i aquesta abstenció s'ha d'entendre en aquest sentit": capacitat de continuar amb el diàleg per buscar una solució a la demanda de Catalunya per decidir el seu futur, cosa que passa, segons ella, per un referèndum.

Per a Capella, el president del Govern central en funcions "va anar a la investidura pensant que tindria el suport sense haver de fer cap pas", malgrat que és evident que no té una majoria clara per governar en solitari.

Ha recalcat que la falta d'estabilitat política a Espanya "no és imputable als independentistes", sinó als partits d'àmbit estatal que segons ella són incapaços de ser generosos, posar-se en el lloc de l'altre i donar solucions a les demandes de la ciutadania.