Publicat 24/7/2019 12:10:28 +02:00CET

Capella assegura que la instrucció que va aparèixer als ordinadors dels jutges és "innòcua"

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, intervé des del seu escó en una sessió del ple del Parlament de Catalunya.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, (EUROPA PRESS)

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat aquest dimecres que la instrucció que va aparèixer als ordinadors dels jutges, fiscals i lletrats a Catalunya i que investiga el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) és "innòcua", i que va ser una instrucció massiva que es va enviar a tots els funcionaris amb ordinadors de l'administració catalana.

En resposta a una pregunta del diputat de Cs Manuel Rodríguez en el ple del Parlament, que l'ha acusat d'espionatge, ha explicat que el missatge "no va adreçat als jutges, ni als fiscals ni als lletrats".

"És una instrucció innòcua per al personal de la Justícia, que no produeix cap efecte, i per això no s'han de preocupar", ha afirmat.

"El Govern no ha espiat mai ningú, ni ho ha fet ni ho farà, no com altres governs que habitualment ho han fet i ho continuen fent", ha acusat.

Rodríguez ha retret també que els funcionaris de Justícia estan treballant a 38 graus a Sabadell i a Gavà (Barcelona), i que a Martorell "fins al 2022 no podran treballar en condicions" per culpa de les goteres, i per això ha reclamat que hi dediquin més recursos.