Actualitzat 4/5/2020 14:54:10 +00:00 CET

Cantàbria, Navarra, Madrid, Canàries i el CGPJ van proposar habilitar l'agost per no col·lapsar els jutjats

Pool

MADRID, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha revelat aquest dilluns en la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats que van ser Cantàbria, Navarra, Madrid, Canàries i el mateix Consell General del Poder Judicial que van proposar habilitar part del mes d'agost per evitar el col·lapse dels jutjats i tribunals a causa de la pandèmia.

Així ho ha dit el titular de Justícia en la comissió de la cambra baixa, en la qual compareix per explicar la gestió del seu departament per fer front a la crisi sanitària. Campo ha insistit que totes les accions que contempla el reial decret-llei de mesures urgents que va aprovar la setmana passada el Consell de Ministres s'ha consensuat amb totes les comunitats autònomes.

Segons ha dit, totes han comptat amb "informació puntual" sobre el contingut de la norma abans que es publiqués i que no hi va discrepar cap. Així mateix, ha apuntat que cap de les mesures "desapodera" les administracions territorials amb competències transferides per prendre decisions sobre la distribució de la jornada o horaris dels funcionaris, entre d'altres qüestions.

Sobre l'article que habilita de l'11 al 31 d'agost totes les actuacions judicials --el mes d'agost generalment és inhàbil--, i que tantes crítiques ha generat --en la seva opinió "injustificades"--, sobretot entre advocats i procuradors, ha precisat que van ser els consellers autonòmics de Cantàbria, Navarra, Madrid o Canàries i fins i tot l'òrgan de govern dels jutges els qui ho van proposar.

Per això, ha demanat a jutges, fiscals, lletrats de l'administració de justícia, funcionaris, advocats, procuradors i graduats socials que facin un "esforç extra", perquè en la seva opinió, la societat "no entendria que la resta de les administracions no es posessin a l'alçada del personal sanitari o les forces de seguretat de l'Estat".

En aquest sentit, ha anunciat que per facilitar la conciliació personal i professional, el Ministeri de Justícia impulsarà, en col·laboració i coordinació amb el Consell General del Poder Judicial i la Fiscalia General de l'Estat, un Instrument Normatiu Complementari que permeti "optimitzar el rendiment i l'eficàcia de l'habilitació".

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona