Publicat 8/10/2019 10:57:52 +02:00CET

La candidatura que impulsa Primàries Barcelona es queda a 500 avals de poder concórrer a les generals

Jordi Graupera (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La candidatura que impulsa Primàries Barcelona, Bloqueig Independentista, ha recollit més de 3.400 avals per presentar-se a les eleccions generals del 10 de novembre i s'ha quedat a menys de 500 dels que calien per poder-ho fer.

No han aconseguit els avals suficients per concórrer-hi a conseqüència del "poc marge temporal" per recollir-los i que han de ser entregats físicament, sumats al fet que la seva implementació territorial encara està en construcció, ha explicat en un comunicat aquest dimarts Primàries Barcelona, iniciativa que va promoure el professor Jordi Graupera.

El projecte va sorgir d'una consulta oberta a la ciutadania que va dur a terme Primàries Barcelona, en la qual el 95% va optar per presentar una candidatura a les generals --el 5% restant es va decantar per promoure l'abstenció--.

També va celebrar un procés de primàries obertes per elegir els membres de la llista, que va guanyar el membre de Primàries Terrassa Xavier Climent, qui ha assegurat que no poder anar al Congrés "no evitarà" que continuï criticant l'actitud dels diputats catalans, que creu que estan devaluant el moviment polític.

PROPERES ELECCIONS

Com a portaveu de Primàries Barcelona, Graupera ha ressaltat que aquest és "un moviment municipalista que s'està transformant en un moviment nacional", i ha ressaltat que promoure Bloqueig Independentista ha servit per continuar vertebrant municipis i teixir un projecte compartit de cara a les properes eleccions.

El coordinador de l'assemblea Primàries Barcelona, Arnau Pont, ha destacat que sempre respectaran el resultat de les seves consultes obertes, tot i que hi hagi dificultats: "Tenim el deure presentar unes idees que ningú més no defensa, de ser molt rigorosos amb un fet indiscutible: quan fem una consulta, complim amb tota l'energia fins a l'últim sospir".