Publicat 19/5/2019 11:29:27 +02:00CET

El canceller i el president d'Àustria es reuneixen aquest diumenge per discutir les eleccions anticipades

Trump meets Kurz of Austria
CONTACTO - Archivo

VIENA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El canceller d'Àustria, Sebastian Kurz, i el president del país, Alexander van der Bellen, mantindran aquest diumenge una reunió per discutir els efectes immediats, en forma d'eleccions anticipades, de la dimissió el dissabte del vicecanceller i soci de coalició de govern, l'ultradretà Heinz-Christian Strache després de reconèixer contactes amb un oligarca rus per cedir-li contractes estatals a canvi de suport polític.

El més important de tot ha estat la crida formulada ahir per Kurz per celebrar nous comicis al país, donat el cop irreparable sofert per la, de per si mateixa, distanciada coalició de Govern. "Prou significa prou", va declarar Kurz el dissabte a través d'un comunicat.

Kurz i Van der Bellen intentaran concretar junts la data d'uns comicis que podrien ocórrer a l'estiu com molt aviat, segons la llei electoral, però podrien veure's dificultats per les vacances escolars.

També parlaran del Govern en funcions que liderarà el país fins a la celebració dels comicis, i del paper que hi exercirà el substitut designat per Strache, el fins ara ministre de Transports, Norbert Hofer, segons informa la cadena OA24.