Publicat 15/04/2016 19:09CET

El Canal Algerri-Balaguer podrà estalviar fins a 100.000 euros anuals en energia

Meritxell Serret con los regantes del canal Algerri-Balaguer
GOVERN

LLEIDA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha presentat aquest divendres a la Junta de la Comunitat de Regants del Canal Algerri-Balaguer el projecte de millora de l'eficiència i estalvi energètic elaborat per la Generalitat, que suposaria un estalvi de 100.000 euros anuals.

El pla és fruit de la petició de la Comunitat a l'Oficina del regant de Tàrrega per optimitzar la contractació elèctrica per la qual Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat, ha fet un estudi detallat analitzant les potències màximes registrades, els consums d'energia reactiva i les penalitzacions per excessos de potència, elements imprescindibles per poder fer una optimització de la contractació elèctrica.

Amb totes aquestes dades, s'han simulat les facturacions anuals per cada punt de bombament d'aquesta instal·lació i s'ha obtingut una informació inicial a partir de la qual s'han proposat millores en cadascuna de les estacions d'impulsió del canal, que una vegada aplicades podrien suposar un gran estalvi en el resultat final de la factura elèctrica de l'esmentada comunitat de regants.

Serret ha afirmat que aquesta mesura respon al pla d'actuació previst pel Departament per garantir el futur dels regadius: prioritzar la modernització dels regadius existents i consolidar, amb criteris d'eficiència i sostenibilitat, els ja programats.

"Hem de poder regar, i hem de fer-ho d'una manera més eficient i sostenible, que garanteixi la producció d'aliments de qualitat i el desenvolupament econòmic, social i territorial del país", ha afegit Serret.

La consellera ha recordat que l'actualització del Pla de Modernització dels Regadius i l'Agència Catalana dels Regadius són objectius estratègics per al Govern.

La titular d'Agricultura també ha parlat dels instruments que actualment es disposa per a la millora i l'eficiència dels regadius, com el Pla d'Acció per a l'Eficiència i la Sostenibilitat del Reg i l'Oficina del Regant.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés