Publicat 11/3/2019 10:51:05 +01:00CET

Campuzano lamenta que no hi hagi hagut primries encara que respecta les llistes del PDeCAT decidides per Puigdemont

Carles Campuzano, del PDeCAT, en la tribuna
CONGRESO - Archivo

MADRID, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El diputat del PDeCAT Carles Campuzano ha lamentat aquest dilluns que no hi hagi hagut primries al PDeCAT per confeccionar les llistes al Congrés dels Diputats, després que hagi quedat relegat en les candidatures dissenyades per la direcció del partit, controlada per l'expresident Carles Puigdemont.

En una entrevista a RNE recollida per Europa Press, Campuzano ha indicat que estava a disposició del partit per formar part de la candidatura al Congrés, i ha recordat que li van donar suport els companys de la seva agrupació territorial. "La meva vocació era seguir participant en el projecte, convenut que el que necessitem al Congrés és un sobiranisme útil i que sigui un agent actiu en la solució del conflicte més important d'Espanya", ha adms.

Campuzano ha dit respectar la decisió del PDeCAT i evitar entrar en polmiques amb l'executiva del partit, encara que ha lamentat que no s'hagin celebrat primries per triar la llista. "Tant de bo hi hagués hagut primries, m'hagués agradat presentar-me a aquestes primries i debatre sobre aquestes qüestions", ha assenyalat.

No obstant aix, el Consell Nacional del PDeCAT va decidir aquest diumenge impulsar els candidats propers a Puigdemont en perjudici de dirigents més moderats com Jordi Xucl o el mateix Campuzano. Es va decidir que el president de la Crida Nacional i diputat de JxCat al Parlament, Jordi Snchez, encapali la llista a les eleccions generals per Barcelona, seguit de la consellera de Cultura, Laura Borrs; la vicepresidenta del PDeCAT i diputada al Congrés, Míriam Nogueras, i l'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa.

Els exconsellers empresonats pel procés independentista Josep Rull i Jordi Turull lideraran les llistes de Tarragona i Lleida al Congrés, i l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, lletrat de l'expresident catal Carles Puigdemont, ho far per a Girona.

DEMANA UN SOBERANISME "ÚTIL" Al CONGRÉS

Segons ha explicat, el PDeCAT, més enll de Puigdemont, "té necessitat" d'oferir un projecte polític sobiranista, "tranquil, ser, útil, efica, exigent". Considera Campuzano que aquest espai continuar existint i hi ha demanda que aquesta forma de fer política "aparegui de manera mes desacomplexada".

"No vull jutjar la fora que encara estic representant, per estic convenut que el conflicte polític només té solució des de l'acord polític. Sense que ningú intenti imposar les seves tesis, ni ningú intenti impedir la defensa dels seus ideals", ha indicat.

D'aquesta manera, ha recalcat que "tant de bo" la candidatura del PDeCAT vagi en aquesta direcció en la campanya electoral de cara a les eleccions del 28 d'abril. "No hi ha solució sense la via de l'acord polític", ha afegit.

Sobre el seu futur polític, el diputat ha adms que obre "un període de reflexió", encara que ha dit que el seu compromís polític "continuar". "Des de la política ara com ara no, des de la societat segur que sí", ha subratllat.